Afbeelding

Projectleden gezocht voor Passie-oratorium in Meerkerk

Algemeen 535 keer gelezen

MEERKERK • Regiokoor Musica Pro Deo wil graag meer zangers de gelegenheid geven om met hen op 20 april 2019 het Passie-oratorium: Van Liefde Ongekend te zingen.

Dit Passie- en Paasoratorium bestaat uit twee delen: Lam Gods en Christus is waarlijk opgestaan. De muziek is van Johan Bredewout de teksten zijn geschreven door Hans de Ruiter.

Bij het schrijven van dit Nederlandstalig oratorium is in hoofdzaak uitgegaan van de wijze waarop de evangelist Marcus het lijden en de opstanding van de Heer Jezus Christus verhaalt. Het evangelie van Marcus is kort en bondig: het lijkt wel of de schrijver haast heeft. Zo wordt de lezer gegrepen door de ernst en de betekenis van dit gebeuren, en bovenal door de grenzeloze liefde van Jezus voor zijn volgelingen, de mensenmassa en zelfs voor zijn grootste vijanden. Dat is het centrale thema van het oratorium: Van Liefde Ongekend. De titel is ontleend aan het bekende Engelse lied – My song is love unknown – van Samuel Crossman (1664). De vertaling hiervan heeft een centrale plaats in het werk. De gesproken gedeelten zijn bewerkingen van teksten uit het Marcus-evangelie en worden afgewisseld door gezongen commentaren en overwegingen. Een prachtig muziekstuk waarin ook samenzang is opgenomen.

Begeleid door een samengesteld orkest onder leiding van onze inspirerende dirigent Warno Ruting.

Musica Pro Deo zoekt iedereen die graag zingt. Vooral mannen (tenoren en bassen), sopranen en alten. Een goede zangstem is uiteraard niet verkeerd, maar deze hoeft niet geschoold te zijn om met het koor te kunnen zingen.

Een tijdelijk lidmaatschap loopt vanaf dinsdag 8 januari tot en met 20 april 2019. Kosten hiervan bedragen 40 euro. Vanaf dinsdag 8 tot en met 29 januari kan men geheel vrijblijvend kennis maken met het muziekstuk en de sfeer van het koor.

Wekelijkse repetities zijn op dinsdagavond van 20:25 tot 22:00 uur in de kantine van P. van Leeuwen, Energieweg 1 in Meerkerk. Koffie/thee staat klaar om 20:15 uur. Voor meer informatie en aanmelden: www.musicaprodeo.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden