• Echtpaar Den Hoed met burgemeester Van der Borg en zijn vrouw.
• Echtpaar Den Hoed met burgemeester Van der Borg en zijn vrouw. Foto: Bert Bons

Echtpaar Den Hoed uit Groot-Ammers zeventig jaar getrouwd

Algemeen 1.874 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Echtpaar Siem en Aagje den Hoed uit Groot-Ammers was op zondag 30 december zeventig jaar getrouwd.

Op maandag 31 december kwamen burgemeester Van der Borg en zijn vrouw op bezoek om hen met het platina huwelijk te feliciteren.

Siem (90) is geboren en getogen in Ammerstol. "Maar daar waren geen leuke meiden, dus gingen we aan de overkant kijken", grapt hij. Op en langs de dijk van Groot-Ammers leerde hij zijn nu 92-jarige vrouw Aagje Stoel kennen.

Na hun huwelijk gingen ze wonen in Sluis. Zes weken na de trouwdag moest Siem gaan dienen in het leger in Nederlands-Indië. "Het was een moeilijke tijd", blikt hij terug. "Ik was nog maar twintig jaar oud en je wist niet of je levend terug zou komen."

Door een ongeluk met munitie raakte hij gewond, nog steeds draagt hij een stukje scherf van een granaat in zijn lichaam.

Toen hij terugkeerde kon hij weer aan de slag als bouwvakker. Onder meer de Panoramaflat in Gouda werd mede door hem gebouwd.

In hun huwelijk hebben Siem en Aagje vijf dochters gekregen. Later zijn daar vijftien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen aan toegevoegd.

Met de gezondheid van beide echtelieden gaat het best heel goed. De heer Den Hoed rijdt zelfs nog auto. "Dat gaat beter dan lopen", lacht hij.

Het feest wordt komende zaterdag gevierd met familie en vrienden. Echtpaar Den Hoed is momenteel het langst levende echtpaar van de huidige gemeente Molenwaard en de toekomstige gemeente Molenlanden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden