Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Nieuwe wethouders Molenlanden: 'Meer dan voldoende ervaring'

Algemeen 2.184 keer gelezen

MOLENLANDEN • De nieuwe wethouders van Molenlanden kunnen niet terugvallen op veel bestuurlijke ervaring, maar zien dat zelf zeker niet als een nadeel.

Tijdens de presentatie van het coalitieakkoord stelden Arco Bikker, Johan Quik, Lizanne Lanser, Teunis Jacob Slob en Bram Visser zich ook voor. Arco Bikker is de enige die eerder wethouder was: een slordige zeven maanden in de voormalige gemeente Liesveld.

"Maar op allerlei andere terreinen hebben wij meer dan voldoende ervaring", reageert de inwoner van Groot-Ammers. "Het is juist goed dat we met een frisse blik naar het bestuur van de gemeente kijken. Dat leidt tot verrassende inzichten en out of the box-denken."

Dynamisch
Bram Visser wees op het feit dat een aantal van hen ook al ervaring opgedaan had als raadslid. "We gaan overigens eind januari, begin februari als college 'on tour' door de gemeente, om inwoners om input te vragen." Lizanne Lanser constateerde nuchter: "Je zult een keer moeten beginnen." En Johan Quik: "Het voelt nu al als een heel dynamisch team, dat echt de drive heeft om zich voor de inwoners in te willen gaan zetten."

Oppositie
Als nieuwe bestuurders reikten ze meteen ook de hand naar de oppositie. "We willen niet tegenover elkaar staan, maar het bestuur van de gemeente samen oppakken", stelde Teunis Jacob Slob. "Daarom hebben we dit coalitieakkoord niet dichtgetimmerd. Oppositiepartijen nodigen we uit en dagen we uit om mee te denken. Zij krijgen daarvoor volop de kans."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden