Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Internationaal kwaliteitskeurmerk voor Rivas Zorggroep

  •   1095 keer gelezen

GORINCHEM • Rivas Zorggroep heeft vorige week opnieuw het internationale keurmerk van Joint Commission International (JCI) toegekend gekregen voor de verpleeg- en verzorgingshuizen en de afdelingen Revalidatie & Herstel.

JCI heeft Rivas Zorggroep getoetst op duizenden aspecten op het gebied van kwaliteit en veiligheid in de zorg. Om het mooie resultaat te vieren worden medewerkers, bewoners en cliënten vandaag getrakteerd op gevulde speculaas.

Joint Commission International (JCI) is een erkende World Health Organization (WHO) die wereldwijd zorginstellingen toetst. Voor de toekenning van het keurmerk hebben de onderzoekers van JCI de afgelopen periode meerdere bezoeken afgelegd aan de verpleeg- en verzorgingshuizen en de afdelingen Revalidatie & Herstel van Rivas.

Michiel van Roozendaal, voorzitter Raad van Bestuur: "Wij zien het als onze missie om de kwaliteit en veiligheid van onze zorg voortdurend te verbeteren. De strenge eisen die JCI stelt, helpen ons om dit goed te doen. We zijn erg blij met de toekenning van het keurmerk omdat dit laat zien dat de kwaliteit en veiligheid van onze zorg van een uitstekend niveau is. En uiteraard zijn we trots op alle medewerkers die iedere dag bijdragen aan goede en veilige zorg voor onze bewoners en cliënten. Mede dankzij hen hebben we dit mooie resultaat gehaald."

Objectieve toets
Rivas kiest voor de strenge kwaliteit- en veiligheidseisen van JCI omdat deze enerzijds aansluiten bij de visie dat de cliënt het uitgangspunt is. Anderzijds is de toets van JCI op de  verleende zorg objectief. Van Roozendaal: "De onderzoekers van JCI keken niet alleen naar de directe zorg aan cliënten, maar ook naar alle andere zorg- en ondersteunende processen zoals het onderhoud van (medische) apparatuur, gebouwen, voedselveiligheid en hygiëne."

De onderzoekers waren erg te spreken over onder andere de borging van de verschillende zorgprocessen. "We kregen grote waardering voor de kwaliteit van onze zorg en de trots van alle professionals. Een mooi compliment."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }