Afbeelding

Mooie cijfers voor Lek en Waard Wonen

Algemeen 664 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • "Lek en Waard Wonen heeft het in zich om door te groeien naar een excellente organisatie", dat is het oordeel van de visitatiecommissie, die een onderzoek naar Lek en Waard Wonen afgerond heeft met mooie cijfers.

De commissie heeft vastgesteld dat de kracht van Lek en Waard Wonen is dat zij een lokaal betrokken corporatie is en een goede binding heeft met de huurders. In alles wat de corporatie doet, staan de lokale volkshuisvestelijke opgaven in de kernen van de gemeente Molenwaard centraal.

Lek en Waard Wonen wordt door de huurdersorganisatie en andere belanghouders gezien als een gewaardeerde samenwerkingspartner. De corporatie is open en transparant en altijd bereid te luisteren en/of zaken goed toe te lichten. De afstand tussen huurders en de organisatie is klein. De corporatie is goed bereikbaar en probeert dit ook in de toekomst te blijven.

De commissie adviseert onder andere om het huidige beleid te handhaven en de kracht van lokale betrokkenheid en contact met huurders voort te zetten en te versterken. Daarnaast adviseert zij om,  samen met belanghouders, beleid en plannen te ontwikkelen voor wonen en zorg.

Het management van Lek en Waard onderschrijft de conclusies in het rapport en is blij met de punten die de commissie heeft meegegeven voor de beleidsagenda voor de om zo door te kunnen groeien naar een excellente organisatie.

Met name het ontwikkelen van beleid voor wonen en zorg wil Lek en Waard in de komende periode nadrukkelijk aandacht geven.

Het visitatierapport en de bestuurlijke reactie zijn gepubliceerd op de website van Lek en Waard Wonen: www.lwwonen.info.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden