Afbeelding
Foto: Stockfoto

Kieskompas gelanceerd voor de Vijfheerenlanden

Algemeen 391 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Voor de kiezers in de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden die nog niet weten op welke partij ze willen gaan stemmen, is deze week het Kieskompas online gegaan.

Het doel van het Kieskompas is om de verschillen tussen alle deelnemende partijen te laten zien, zodat men op woensdag 21 november een beter geïnformeerde keuze kan maken.

Op 21 november mogen alle inwoners van achttien jaar en ouder uit de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik gaan stemmen. Deze drie gemeenten vormen vanaf 1 januari 2019 de gemeente Vijfheerenlanden. Op basis van de uitslag wordt de eerste raad en het eerste college van Vijfheerenlanden gevormd.

Verspreid over de toekomstige gemeente Vijfheerenlanden staan de welbekende borden met verkiezingsposters alweer opgesteld. Ze vormen uw keuzemenu voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Achter elke verkiezingsposter ligt een verhaal; het verkiezingsprogramma. Dit programma maakt duidelijk hoe een politieke partij denkt over zaken die van invloed zijn op uw directe leefomgeving. Het Kieskompas heeft de verkiezingsprogramma's van de partijen gebruikt en vergeleken en helpt de gebruiker bij het maken van een weloverwogen keuze.

Het Kieskompas is te raadplegen op www.vijfheerenlanden.kieskompas.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden