• De beurs werd in 2016 een groot succes.
• De beurs werd in 2016 een groot succes. Foto: Archieffoto: Geurt Mouthaan

Familiebeurs Groot-Ammers gaat niet door; einde van een traditie

Algemeen 1.369 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Het afblazen van de beurs in De Ooievaar in Groot-Ammers betekent wat drijvende kracht Cor Mourik betreft het einde van een traditie.

En dat doet pijn. De ondernemer uit Groot-Ammers raakte als 'jong broekie' betrokken bij de organisatie van de beurzen in zijn woonplaats, begin jaren tachtig. Hij zette zich er altijd met ziel en zaligheid voor in. "Het was niet altijd makkelijk om voldoende ondernemers binnen te halen, maar afgezien van de eerste editie heeft het nooit geld gekost. Voor mij was het elke keer een prachtige uitdaging om in een relatief klein dorp zo'n groots evenement neer te zetten."

Deze keer lukte het echter niet. Het op een laat moment afhaken van de gemeente Molenlanden en in het kielzog daarvan van diverse projectontwikkelaars en makelaars was voor Cor Mourik een onoverkomelijke horde. "Ik moest in een paar weken tijd dan nog 450 meter aan standruimte aan de man brengen. Dat gaat gewoon niet lukken. Het risico was te groot."

Maar het was sowieso lastig de beurs vol te krijgen. "Het gaat economisch daarvoor te goed. We hadden altijd enkele honderden meters aan autobedrijven. Nu kon ik er geen enkele over de streep trekken omdat ze het allemaal te druk hebben. Heel triest, vooral om de ondernemers af te moeten bellen die enthousiast waren en graag deel wilden nemen."

Het volledige interview staat donderdag in Het Kontakt

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden