Afbeelding

Raad Zederik: groen licht voor Tienhoven aan de Lek

Algemeen 962 keer gelezen

ZEDERIK • Tienhoven gaat in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden straks Tienhoven aan de Lek heten. Dit om verwarring met het Utrechtse Tienhoven te voorkomen.

Het idee werd eerder dit jaar ingebracht door CDA-raadslid Maria de Jong. Het college liet een onderzoek uitvoeren onder de inwoners van Tienhoven, waaruit bleek dat van degenen die reageerden een meerderheid voor een verandering van de plaatsnaam was.

Maandagavond bleken de Zederikse partijen daarin mee te willen gaan. Vooral Maria de Jong liet weten daar blij mee te zijn: "Wij hebben al diverse malen gehoord dat er verwarring ontstaat: van camping De Koekoek, van Bed & Breakfast Tienhoven, van de tennisvereniging; daar staan mensen voor de deur die in het verkeerde Tienhoven zijn aangekomen. Wij vinden Tienhoven aan de Lek een chique naam en zijn dus groot voorstander."

Gemeentenaam
Andere partijen waren wat minder enthousiast, maar gingen wel mee. Kees Vermaat (SGP): "We zijn absoluut niet de enige met twee dezelfde plaatsnamen in één provincie. De gemeentenaam is bijvoorbeeld in de navigatieapparatuur toch onderscheidend genoeg? Kunt u voorzien wat er allemaal komt kijken bij deze verandering?"

De burgemeester gaf aan dat het al met al wel zal meevallen, waarop de SGP zich toch aansloot bij de meerderheid.

Tegenstem
De enige echte tegenstem kwam van de PvdA. Bram Provoost: "Het gaat als je goed naar de cijfers kijkt maar om twintig procent van de inwoners van Tienhoven die instemt met de naamsverandering. Het heeft nogal wat gevolgen, terwijl het al bijna duizend jaar Tienhoven is. Hou het formeel gewoon bij hetzelfde en laat inwoners er zelf aan de Lek, Zuid-Holland of bij Ameide bijzetten."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden