Afbeelding
Foto: Peter Stam
update

Grote brand verwoest oude boerderij aan Vinkenpolderweg in Alblasserdam

Algemeen 2.265 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Een uitslaande brand heeft donderdagmiddag een oude, leegstaande boerderij aan de Vinkenpolderweg in Alblasserdam verwoest.

De brand ontstond rond 16.00 uur, nadat een vijftal spelende kinderen met vuur en marshmallows bezig waren geweest. De kinderen dachten dat het vuurtje al uit was. Dat bleek niet zo te zijn. Al snel sloegen de vlammen uit het dak en ontstond er een grote rookwolk boven het dorp. De brandweerkorpsen van Alblasserdam en Papendrecht kwamen met spoed ter plaatse om het vuur te doven. 

De beheerder van het pand laat weten dat het asbest in het gebouw een aantal jaren geleden al is verwijderd. Ook was het pand, dat al jaren leeg staat, afgesloten van gas en stroom. Er lagen geen waardevolle spullen meer in de oude boerderij van wijlen boer Blom.

Update 17:02 uur: Door bluswerkzaamheden neemt de rook toe. Advies rookoverlast omgeving Edisonweg Is om ramen en deuren te sluiten, ventilatie uit te zetten. De brandweer blust de brand vanaf meerdere voertuigen.

Update 17:51 uur: De brandweer geeft het sein brand meester. De brandweer laat de brand gecontroleerd uitbranden. Hierbij kan enige rook vrij komen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23
Afbeelding
Actie met tompoucen van Symphonia uit Hoogblokland Nieuws 17 apr, 20:34
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:07

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden