Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard


update

Grote brand verwoest woning aan B in Ottoland

  •   11077 keer gelezen

OTTOLAND • Een grote uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een vrijstaande woning aan de B in Ottoland volledig verwoest. De twee bewoners zijn vanwege het inademen van een grote hoeveelheid rook naar het ziekenhuis gebracht.

Omliggende woningen werden ontruimd. De bewoners werden enige geëvacueerd naar de brandweerkazerne in Brandwijk. Om 06:15 uur mochten zij weer naar huis; alleen de woning van de naastgelegen buren moest eerst worden geventileerd.

De brand brak rond 04:15 uur uit en is ontstaan in een slaapkamer. De oorzaak is vooralsnog niet bekend. Daar wordt onderzoek naar gedaan. De twee bejaarde bewoners hebben geprobeerd om eerst zelf het vuur te bestrijden, maar dit lukte niet. Ze alarmeerden waarschijnlijk de brandweer zelf, die met groot materieel uitrukte.

"Nadat we eerst hebben geprobeerd om de brand van binnenuit te bestrijden, moesten we al snel de beslissing nemen om iedereen naar buiten te halen en van buitenaf de brand verder te bestrijden", vertelt Officier van Dienst Johan de Ruiter. "We hebben ons er toen op gericht om de belendende percelen te beschermen."

Dat is gelukt. Er werd intussen opgeschaald naar 'grote brand'; veel brandweereenheden gingen ter plaatse. Op het hoogtepunt van de brand waren drie tankautospuiten en een hoogwerker actief. Tijdens de brand stortte één van de twee schoorstenen in. 

De buurman heeft 's nachts in allerijl met wat planken een noodbrug aangelegd over de sloot achter het huis, omdat de brandweer niet goed aan de achterkant van de woning kon komen.

Rond 06:15 uur was de brand onder controle. Een gedeelte rond de afgebrande woning is inmiddels afgezet wegens instortingsgevaar van de tweede schoorsteen van het huis. Die schoorsteen, aan de oostzijde van het pand, zal worden neergehaald. 
 

(later meer)

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_3
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }