Afbeelding

Stichting Glasvezel Vijfheerenlanden i.o. peilt interesse in Vijfheerenlanden

Algemeen 761 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Stichting Glasvezel Vijfheerenlanden i.o. start binnenkort met een interessepeiling om de hele gemeente Vijfheerenlanden te voorzien van een glasvezelverbinding.

Vanaf 2016 hebben er gesprekken plaats gevonden tussen Vitaal Dorp Everdingen en gemeente Vianen. Door de gemeentelijke herindeling is het gebied groter geworden en is dit onderwerp recent besproken in het Vijfheerenlandenberaad.

Alle politieke partijen hebben unaniem aangegeven voorkeur te hebben om de gehele gemeente Vijfheerenlanden te voorzien van een open glasvezelnetwerk. Niet alleen de woonkernen of alleen het buitengebied, maar glasvezel voor iedereen. Het doel van stichting Glasvezel Vijfheerenlanden i.o. is om alle inwoners, bedrijven, verenigingen, maatschappelijke instellingen en (basis)scholen te voorzien van een glasvezelverbinding.

Informatieavond
'Dit doen wij samen met de inwoners uit Vijfheerenlanden', meldt de stichting in een persbericht. 'Inmiddels zijn er ook constructieve gesprekken geweest met ambassadeurs uit Hagestein, Leerdam, Lexmond, Ameide en Vianen. Binnenkort houdt stichting Glasvezel Vijfheerenlanden i.o. in elk dorp een informatieavond.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden