• Het podium bij de dames, met de rondemissen en enkele bestuursleden van het Alblasserdamse wielercomité.
• Het podium bij de dames, met de rondemissen en enkele bestuursleden van het Alblasserdamse wielercomité. Foto: Bert Bons

Anna van der Breggen wint Paardenmarktronde in Alblasserdam

Sport 931 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Anna van der Breggen heeft woensdagmiddag de Paardenmarktronde van Alblasserdam gewonnen.

De Olympisch kampioene uit Berkel en Rodenrijs won vorig jaar ook al in Alblasserdam. Janine van der Meer werd tweede en wereldkampioene Chantal Blaak sprintte in het achtervolgende groepje naar de derde plaats. De dameskoers werd 10 ronden ingekort vanwege het warme weer.

Aansluiting
Chantal Blaak leek lange tijd achter het net te vissen. Ze kon niet meekomen bij een ontsnapping van een groep rensters, met daarin onder anderen Anna van der Breggen en Jeanne Korevaar uit Groot-Ammers.

Op eigen kracht vond ze ongeveer tien rondjes voor de finish de aansluiting, maar ze had daarna onvoldoende over om een sprint van Van der Breggen te pareren. Alleen Janine van der Meer kon enigszins meekomen. Maar ook zij kon niet verhinderen dat Anna van der Breggen solo over de finish kwam.

"Anna was de beste vandaag", blikte Chantal Blaak na afloop terug op de koers. "Het lukte me om vanuit het peloton bij de kopgroep te komen, maar toen Anna tegen me zei 'Ben je daar nu pas?', wist ik dat ze vandaag sterk reed. Ze was de terechte winnaar."

Valpartij
De dameskoers werd al vroeg in de wedstrijd ontsierd door een valpartij. De 25-jarige Finse wielrenster Rosa Törmänen ging in een bocht op de Van Eesterensingel met een aantal andere wielrensters onderuit. De vrouw brak daarbij haar sleutelbeen, liep diverse schaafwonden op en er werd rekening gehouden met rug- en nekletsel. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het intussen met Törmänen is, is nog niet bekend. De andere gevallen wielrenners bleven ongedeerd.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden