• De overhandiging, met v.l.n.r. Jeanette Brinkman, Marike Noorman, Walter Huisman, Cynthia Usmany (Rabo Coöperatie Fonds) met dochter en Edwin de Jong.
• De overhandiging, met v.l.n.r. Jeanette Brinkman, Marike Noorman, Walter Huisman, Cynthia Usmany (Rabo Coöperatie Fonds) met dochter en Edwin de Jong. Foto: Michiel Heesbeen

Kringloop Zederik ontvangt cheque van Rabobank Coöperatiefonds

Algemeen 878 keer gelezen

ZEDERIK • Om de aanleg en inrichting van een (afval-)verwerking- en recyclestraat mogelijk te maken heeft Kringloop Zederik, in de vorm van een cheque, een forse financiële impuls van het Rabobank Coöperatiefonds ontvangen.

Sinds de opening op 1 juli 2015 ontvangt en verwerkt Kringloop Zederik, gevestigd te Lexmond,  per jaar ruim 80.000 kg aan goederen. Huisraad, speelgoed, meubelen, bouwmateriaal, textiel, wit- en bruingoed (WEB), techniek en elektronica, boeken en allerhande antiek en curiosa. Door middel van opknappen, reparatie, re- en upcycling en verkoop beginnen veel van deze goederen aan een tweede, soms zelfs derde leven. Goederen die anders, in ieder geval voor het grootste gedeelte, op de afvalberg terecht zouden zijn gekomen.

Door de groeiende economie en een grote regionale 'gunfactor' stijgt de hoeveelheid aangebrachte en opgehaalde goederen fors. Om die stijging te kunnen opvangen is een verbetering en aanpassing van de (afval-) sorteer- en recyclemogelijkheden van Kringloop Zederik nodig. Herinrichting volgens Arbo-wetgeving en het aanbrengen van extra (hulp)middelen zijn echt noodzakelijk geworden.

In het Rabobank Coöperatiefonds hebben wij een partner gevonden die ons daarbij een steun in de rug geeft. Dat doen ze door middel van een financiële bijdrage. Op 11 juli ontving Kringloop Zederik uit handen van Cynthia Usmany een cheque ter waarde van 5000 euro. Vanzelfsprekend in de sfeer die bij Kringloop Zederik past. Met humor, gemoedelijkheid, koffie en taart en een licht serieus tintje. Want ook het Rabobank Coöperatiefonds vindt: weggooien is geen optie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden