Afbeelding
Foto: Rick den Besten

Typhoon Canonballs voor derde keer op rij naar landelijke finale

Sportt 579 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO • De eerste plaats in de regio was al geen punt meer. Die was binnen. Maar het doel voor het jongens C-team van atletiekvereniging Typhoon was het opnieuw halen van de landelijke finale. Het is de Champions League van de jeugdatletiek, waarbij voor Typhoon vooral de Olympische gedachte speelt: meedoen is belangrijker dan winnen. En de missie slaagde: voor de derde achtereenvolgende keer mag het team toetreden tot dit elitekorps van twaalf teams.

De dag begon overtuigend. Het estafetteteam zette op de 4x100 meter een tijd neer van 47.10, de derde nationale seizoenstijd en slechts 0.06 boven het 15 jaar oude clubrecord. Voor de mannen een extra doelstelling tijdens de finale: het clubrecord.

De rest van de dag waren er misschien geen uitzonderlijke prestaties, maar was er wel sprake van een constant hoog niveau. Onder zware omstandigheden overigens. De temperatuur liep in de loop van de middag op tot tegen de 30 graden. Met name op de 800 meter zorgde dit voor tegenvallende tijden, hoewel Stan Buddingh' (Arkel) nog wel zijn wedstrijd wist te winnen in 2.20 minuten.

Clean Sweep
De 300 meter horden is altijd al een uitputtingsslag, onder deze warme omstandigheden was die extreem zwaar. Maar Thom Kortenoever (Giessenburg), Lucca Hellings en Justin Sluijter (Arkel) finishten nagenoeg gelijk en onder de 47 seconden. Thom zelfs in 45.3. De finish van de 100 meter was een Clean Sweep voor Typhoon met Lucca Hellings als verrassende winnaar. Thijs de Wild en Ruiz Lodder finishten binnen 3 tienden: 12.41, 12,53 en 12,66.

Het was Thijs de Wild die eerder op de dag naar verwachting, maar toch op bijzonder hoog niveau presteerde op de sprong onderdelen: 1,75 hoog en 5,87 ver. Thom Kortenoever (11.83 met kogel) en Stan Buddingh' (36,23 met discus) completeerden het puntentotaal van deze dag.

De finale wordt gehouden op 8 september. Typhoon heeft zich gemeld als organisator. De Atletiekunie zal binnenkort uitsluitsel geven. De kans hierop wordt echter als reëel beschouwd, waarmee er voor de regio een uniek evenement wordt georganiseerd.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden