• Roos ontdeed zich in de sprint met speels gemak van Hermsen.
• Roos ontdeed zich in de sprint met speels gemak van Hermsen. Foto: Jan de Bruin

Huzarenstukje van Wout Roos in Ronde van Groot-Ammers

Sportt 1.662 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Wout Roos vertrok in Groot-Ammers al in de eerste ronde, hield Eddy Hermsen naast zich over en verschalkte zijn metgezel op het laatste klimmetje. René Rotscheid snelde voor het peloton uit naar plek drie.

Bij de regiorecreanten won Dirk-Jan Verspuij in de A-categorie en Joost de Jager in de B.

Perfecte samenwerking
Het was een knap nummertje dat Wout Roos en Eddy Hermsen opvoerden in Groot-Ammers. In de eerste ronde reden ze weg met Bart Nap en de regiorijders William Westerlaken (Nieuw-Lekkerland) en Henrik Boele (Sliedrecht). Geholpen door een valpartij bouwden ze snel de voorsprong uit. Het duo bleef over en werkte vijftig kilometer lang perfect samen.

"We moedigden elkaar onderweg aan, want we hadden elkaar nodig", gaf de winnaar aan, die alweer zijn vijfde zege van het seizoen boekte. "We hadden afgesproken om tot in de laatste ronde bij elkaar te blijven, waarna we het zouden uitvechten."

Hermsen (Ochten): "Het was echt aftellen, zo zwaar. Nadat we met z'n tweeën overbleven hadden we geen keuze en moesten we doorgaan. Toen hij aanging waren bij mij de benen op. De sterkste heeft gewonnen. Hij pakte ook ieder rondje het zwaarste stuk op kop."

René Rotscheid uit Apeldoorn was tevreden met zijn derde plaats. "De samenwerking kwam in het peloton niet goed op gang. Toen ben ik in de laatste ronde maar aan gegaan om toch nog het podium te halen."

Lekker tempo
In een sprint-a-deux versloeg Dirk-Jan Verspuij uit Hoogblokland bij de regiorecreanten in de A-categorie zijn medevluchter Tijmen Pesselse (Giessen-Oudekerk). Ook dit duo trok al vroeg ten strijde en hield stand tot de finish. "Vanaf de vierde ronde zaten we al weg, ja", bevestigde de laureaat. "Ik trok 'm door en Tijmen sloot aan. We hadden een lekker tempo samen."

Pesselse: "Hij was onderweg wel iets sterker, maar in de sprint dacht ik dat ik 'm had. Ik schakelde twee keer op, maar daar had nog een derde keer bij gemoeten. Hij kwam er aan de rechterkant nog voorbij." In de strijd om de derde plek bleef Henry Houweling Rob Verheij net voor. "Ik ben twee dagen geleden vader geworden en dat gaf extra motivatie", lachte de renner van het Albeda Sportcollege.

In de B-categorie won Joost de Jager in zijn eigen woonplaats. Hij bleef Tim van Lopik uit Gorinchem en Koen Molenaar uit Giessenburg voor.

Marco van Vlijmen

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden