Afbeelding
Foto: Gemeente Zederik

Een punt achter Tafeltje Dekje in Nieuwland en Leerbroek

Algemeen 1.628 keer gelezen

NIEUWLAND • Na jarenlang vrijwilligerswerk is onlangs een einde gekomen aan het Tafeltje Dekje van Nieuwland/Leerbroek.

Zo'n 25 jaar lang hebben vrijwilligers warme maaltijden rondgebracht aan de inwoners van Nieuwland/ Leerbroek. Op hoogtijdagen waren er vijftien adressen die bezocht moesten worden. Nu zijn er slechts nog enkele over, waardoor er gekozen is om deze mensen te bedienen vanuit Huis ter Leede in Leerdam.

De groep vrijwilligers was een trouwe club mensen van wie de meesten tussen de tien en vijftien jaar lang hebben meegewerkt. Een enkeling zelfs al vanaf het prille begin. Sommigen hebben ook hun partners erbij betrokken. Jaarlijks hadden de leden een etentje wat bijdroeg aan de hechtheid van de groep. In de loop der jaren heeft de coördinator, mevrouw Stigter, de planning geprofessionaliseerd en gedigitaliseerd, wat de planning en afstemming ten goede is gekomen.

Lunch
Ter waardering van al het gedane werk en als afsluiting heeft de gemeente Zederik afgelopen week een lunch aangeboden aan alle vrijwilligers bij dorpshuis Brandpunt. Wethouder Arie Donker benadrukte dat er in Zederik 'veel als vanzelf' gebeurt. "Mensen kennen elkaar en zijn er voor elkaar. En dat wordt erg gewaardeerd." Mevrouw Wamsteker werd in het bijzonder in het zonnetje gezet door de mede-vrijwilligers, aangezien zij vorige maand een lintje heeft ontvangen.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden