Afbeelding

Royal IHC laat reusachtige sleephopperzuiger te water

Algemeen 587 keer gelezen

KINDERDIJK • Op de scheepswerf van Royal IHC in Kinderdijk werd zaterdag de sleephopperzuiger Jun Yang 1 gedoopt en te water gelaten.

Deze hopper wordt gebouwd voor CCCC Guangzhou Dredging Co, Ltd (GDC). De doop is verricht door mevrouw Li Wen Ci, de vrouw van Z.Exc. de ambassadeur van de Volksrepubliek China in Nederland. IHC en GDC hebben reeds een langdurige relatie en beide bedrijven hebben zeer nauw samengewerkt in het ontwerp van dit baggerschip.

Op het moment van levering, zal de Jun Yang 1 het grootste schip in zijn soort in China zijn. Dit zal GDC in staat stellen om infrastructurele en landaanwinning baggerwerkzaamheden op een efficiënte manier uit te voeren op de internationale baggermarkt. De Jun Yang 1 is daarom uitgerust met twee zuigbuizen, elk met een onderwater baggerpomp, welke zorgen voor zeer efficiënte baggerprestaties. Beide zuigbuizen hebben een baggerdiepte van 40 en 60 meter. De stuurboord zuigbuis kan worden uitgebreid tot een baggerdiepte van 90 meter. Het schip is voorzien van twee binnenboord baggerpompinstallaties die zorgen voor efficiënt ontladen en rainbowen.

De hopper heeft een hoge mate van automatisering, ontworpen en geleverd door IHC, die zorgen voor een hoge mate van productiviteit en efficiëntie. De Jun Yang 1 is het 19e door IHC gebouwde schip voor GDC in de afgelopen 40 jaar. In vier decennia heeft IHC een divers portfolio aan baggerschepen ontwikkeld, variërend van sleephopperzuigers tot cutterzuigers en wielzuigers. Deze baggerschepen werden gebouwd, hetzij op de IHC scheepshellingen in Nederland, of in samenwerking met scheepswerven in de Volksrepubliek China.

"De zeer langdurige relatie tussen GDC en IHC weerspiegelt het wederzijds vertrouwen en waardering tussen de beide bedrijven", zegt IHC Executive Director Shipbuilding Arjan Klijnsoon. "Dit heeft geresulteerd in een zeer nauwe samenwerking gedurende de bouw van de grootste sleephopperzuiger in China." Het contract tussen GDC en IHC voor het ontwerp, de bouw en de oplevering van het schip werd getekend op 1 november 2012. De kiel van het schip werd gelegd op 16 januari 2015 op de IHC scheepswerf in Kinderdijk. De aflevering van de Jun Yang 1 staat volgens planning op eind juli 2016.

De Jun Yang 1.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden