Afbeelding
Foto: Richard van Hoek
update

VC WIK in het hol van de leeuw naar eerste divisie

Sportt 1.993 keer gelezen

DORDRECHT/GROOT-AMMERS • VC WIK haalde zaterdagavond in Dordrecht een huzarenstukje uit. De Groot-Ammerse volleyballers keerden na een jaar afwezigheid terug in de eerste divisie.

Het vorig jaar verloren gegane terrein is dus alweer goedgemaakt. De mannen nemen het vaandel weer over van de vrouwen, die naar de tweede divisie degradeerden.

Goud waard
Thuisclub Next Volley opende de p/d-serie met een 2-0 overwinning op Hovoc. Hovoc versloeg op haar beurt VC WIK met 2-1: 25-21, 22-25 en 15-10. Die ene set zou later goud waard blijken te zijn voor WIK.

VC WIK kon zich in de slotwedstrijd onmogelijk verstoppen. Alleen een 2-0 overwinning op Next Volley Volley zou promotie opleveren. In het hol van de leeuw flikte VC WIK het. In de eerste set nog moeizaam (23-25), in de tweede set vol overtuiging (16-25).

Freriks
Tegen Hovoc, met oud-international Nico Freriks (347 interlands - TS) in de gelederen, had WIK het zwaar. "Met name zijn sprongservice was lastig te verdedigen. In de competitie maakten we dergelijke opslagen niet mee en binnen ons team is er ook niemand die dat echt beheerst. We wisten van dit gevaar, maar konden er dus niet op trainen. We verloren de wedstrijd, maar pakten toch een set. Heel belangrijk, bleek achteraf", analyseerde de ervaren libero Chris Kooijman (33).

"Helemaal juist, want na het 2-1 verlies tegen Hovoc was de opdracht tegen Next Volley heel simpel en die luidde 2-0 winnen", vulde WIK-trainer Michiel de Ruijter zijn pupil aan. "In de eerste wedstrijd was het absoluut niet goed, dat mag duidelijk zijn. Tot voor vier weken zaten we in een stijgende lijn, maar na de totaal onverwachte 0-4 thuisnederlaag tegen de nummer 11 ging het minder. Vorige week krabbelden we weer op."

Crescendo
Tegen de Limburgers lukte het nog niet helemaal, maar tegen Next Volley ging het crescendo. "Dit jaar was er voor het eerst een minitoernooi met drie ploegen, normaal speel je zaterdag, woensdag en zaterdag en dan complete wedstrijden. Deze opzet was wennen en voor mij als coach best wel schakelen. Veel tijd om te coachen en te corrigeren was er niet", weet de zeer ervaren De Ruijter.

Supporters
"Maar in de tweede wedstrijd kwamen we helemaal los en werd set twee een zegetocht voor mijn ploeg. Beide teams liepen met dezelfde gedachte van 'het zal ons toch niet gebeuren', maar wel met een andere insteek. Bij ons zag ik Chris Kooijman gedurende de wedstrijd steeds harder glunderen", genoot De Ruijter.

"Ja, Next Volley zakte volledig door het ijs. We hadden ze helemaal liggen. Bij ons ging alles over het net, met dank aan de fantastische steun van onze meegereisde supporters. Persoonlijk vind ik het wel jammer voor mijn oude vereniging, waar ik in totaal drie seizoenen verdeeld over twee perioden heb gespeeld. Maar niet zij, maar wij spelen volgend seizoen in de eerste divisie."

Met nagenoeg in dezelfde samenstelling als dit jaar, weet De Ruijter. "Hajo Rijke moet stoppen vanwege knieklachten, maar vanuit het tweede sluiten Remon Korevaar en Boris den Ouden aan. Jongens vanuit de eigen opleiding, zoals het hoort in Groot-Ammers."

(later meer)

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden