Afbeelding
Foto: Mathilda Poirot

Warm afscheid voor Werner ten Kate in raad Giessenlanden

Algemeen 1.011 keer gelezen

HOORNAAR • De gemeenteraad en het gemeentebestuur hebben donderdagavond tijdens een speciale raadsvergadering afscheid genomen van burgemeester Werner ten Kate.

De burgemeester werd toegesproken door de raadsleden Huib Glerum, Ellen Kist en Ferry van der Koelen. Ook wethouder Elisabeth van Leeuwen en collega-burgemeester Dirk van der Borg van de gemeente Molenwaard voerden het woord.

Zij spraken warme woorden uit voor de afscheidnemende burgemeester. Hij werd geprezen om zijn betrokkenheid en positieve aanwezigheid in Giessenlanden en als iemand die altijd weer op zoek ging naar oplossingen. "Een klasse-burgemeester", vond Van der Borg. "Iemand die rust bracht."

Ten Kate kreeg behalve mooie woorden ook enkele cadeaus en bloemen vanuit de raad en van buurgemeente Molenwaard, met die Giessenlanden aan het eind van het jaar een fusie aangaat.

Juist die fusie kwam nog nadrukkelijk terug in het dankwoord van Werner te Kate. Vijf jaar geleden trad hij aan met de historische woorden 'Voor u staat een boerenzoon uit Overijssel'. Nu gaat hij terug naar zijn geboortestreek.

Als grote opdracht kreeg hij destijds mee om aan de slag te gaan met een gemeentelijke herindeling. Nu de Tweede Kamer volgende week gaat stemmen over het samengaan van Giessenlanden met Molenwaard, hetgeen gezien wordt als een formaliteit, is voor Ten Kate de cirkel rond. Hij kan met een gerust hart vertrekken.

Werner ten Kate besloot de vergadering donderdag met de woorden dat de Alblasserwaard een plek in zijn hart gekregen heeft, dat hij de mensen zal missen en dat hij zich altijd verbonden zal blijven voelen met de streek.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden