• Parkeren bij winkelcentrum Molenwaard is al jaren onderwerp van gesprek.
• Parkeren bij winkelcentrum Molenwaard is al jaren onderwerp van gesprek. Foto: Geurt Mouthaan

Plan voor Brandwijk en Molenaarsgraaf

Algemeen 2.734 keer gelezen

MOLENWAARD • Er komt een integraal plan voor woningbouw, voorzieningen, parkeren en verkeer in Molenaarsgraaf en Brandwijk.

Tot 2030 moeten er minimaal 120 huizen bij komen in de twee dorpen. Daarnaast wil de supermarkt uitbreiden. De school, kerk en winkelcentrum Molenwaard in Molenaarsgraaf kampen met parkeerproblemen. Hetzelfde geldt voor Boerenklaas in Brandwijk. Deze zaken moeten worden meegenomen in een nieuw plan voor de dorpen. Dit plan moet in oktober gereed zijn.

Niet eenvoudig
Ondernemers, verenigingen, bedrijven en de klankbordgroep mogen meepraten over plannen voor woningbouw, voorzieningen, parkeren en verkeer. De raad van Molenwaard besprak het onderwerp dinsdag 17 april. Bert Moret (VVD): "Het zal niet eenvoudig zijn, ik hoop dat het voor eind dit jaar zal lukken een plan gereed te hebben."

Verkeersproblematiek
Gert Lems (CU): "De verkeersproblematiek moet zo snel mogelijk opgelost worden. We hebben er zorgen over of het binnen de gestelde termijn zal lukken." Jonette Korevaar (CDA) ziet wel een 'immens grote opgave' op de klankbordgroep afkomen. Moret vroeg haar: "Heeft u het gevoel dat het voor de klankbordgroep een te korte termijn is om dit te realiseren?" Korevaar: "Voor mij is oktober niet hard, als anders nodig is."

Voortvarender
Eric Spaans (PvdA): "Ik ben verbijsterd over de trage gang van zaken. Gaan we nu echt aan het werk, of heeft u geen tijd en geen capaciteit voorlopig? Zeg dat dan eerlijk." Arco Bikker (GBM): "Het moet voortvarender kunnen."

Vlot van start
Wethouder Paul Verschoor: "We hopen rond 1 november resultaat te hebben. Mij is er alles aan gelegen dat voor elkaar te krijgen.We willen een overeenkomst afsluiten met eigenaren van de gronden. Uitkomst van het ene, is input voor het andere. De PvdA spreekt over een trage gang van zaken. Ik betreur dat. U vraagt: gaan we nu nadrukkelijk aan het werk? De bemensing is geregeld, het kan vlot van start nu."

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De actiegroep Gaaf Slingeland hing in Molenlanden posters op en plaatste ook spandoeken.
CDA-motie van treurnis over traject windturbines Molenlanden krijgt geen steun: 'Nu niet het moment om in grijpen' Nieuws 9 uur geleden
• Beeld van het zware verkeer op het smalle Sluis in Groot-Ammers.
Wethouder Molenlanden in gesprek met politie en OM over flitspalen: 'Maar heb er geen hoge verwachtingen van' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Klachten parkeeroverlast Kinderdijk behoren nog niet tot het verleden: 'Maar we willen ze tot een minimum beperken' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden