Afbeelding
Foto: VVN Lingewaal

Verkeersexamens in Molenwaard

Algemeen 784 keer gelezen

MOLENWAARD • De groepen 7 van de basisscholen in Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf en Brandwijk hebben vandaag, donderdag 5 april, het VVN schriftelijk en het praktisch Verkeersexamen. Ook van de scholen in Oud-Alblas, Wijngaarden, Ottoland en Goudriaan rijden de groep7-leerlingen verkeersexamen.

Tijdens het verkeersexamen wordt getoetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties. In de gemeente Nieuw-Lekkerland is het examen op woensdagmorgen 18 april. Hieraan doen de scholen in Nieuw-Lekkerland en Streefkerk mee.

Verkeer leren kinderen niet alleen uit een boekje. Verkeer is vooral praktijk. Er is een speciale verkeersexamen app te downloaden via de website van Veilig Verkeer Nederland, waarmee ouders en kinderen kunnen oefenen. Vragen die leerlingen zoal kunnen verwachten zijn onder andere: Wie heeft voorrang op een rotonde, mag je appen op de fiets, mag je met twee personen op een fiets rijden.

Verkeerseducatie
School op Seef (www.schoolopseef.nl) is het regionale praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Molenwaard meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio en nul verkeersslachtoffers. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en gemeente Molenwaard.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden