Afbeelding

Rechter haalt streep door bouwplan verkeersbrug Langerak-Zuid

Algemeen 1.971 keer gelezen

LANGERAK • De rechtbank heeft bepaald dat de procedure voor het bouwen van een verkeersbrug ten oosten van Langerak niet juist is gevolgd en over moet.

Dit betekent dat de gemeente voorlopig niet aan de aanleg van de brug mag beginnen. Voor de bouw van de wijk Langerak-Zuid zelf heeft het besluit geen gevolgen. 

Een aanwonende van de verlengde Wouter van Langherakelaan spande de rechtzaak aan, omdat de gemeente Molenwaard de verkeerde procedure zou hebben gevolgd. Ook zou het besluit tot verlenen van de vergunning voor de bouw niet goed zijn gemotiveerd.

De rechtbank ging daarin mee. Met name aan het ontbreken van een (concept)uitwerkingsplan van de wijk en het niet in beeld hebben van de gevolgen voor omwonenden van de verkeersbrug, tilde de rechter zwaar.

Procedure overdoen
De gemeente gaat de procedure overdoen. Omdat de brug niet nodig is voor de aanleg van de wijk, levert het bouwplan geen vertraging op. Met omwonenden was afgesproken dat de bouwroute van het Woonleefhart wordt gebruikt en niet de Wouter van Langherakelaan. Eerder al was met omwonenden afgesproken dat zij worden betrokken bij de plannen rondom de brug: die afspraak gaat gewoon door.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden