• Promotie voor Kroonschijf Denk en Zet.
• Promotie voor Kroonschijf Denk en Zet.

Kroonschijf Denk en Zet via nacompetitie alsnog naar landelijke hoofdklasse

Sport 496 keer gelezen

BRANDWIJK • Na een uitstekend seizoen verknoeiden de dammers van Kroonschijf Denk en Zet de laatste twee reguliere competitiewedstrijden. Zaterdag kregen zij in de nacompetitie de kans om tegen ADG Amersfoort alsnog promotie af te dwingen. Resultaat: een klinkende 12-8 overwinning.

Aanvoerder Wim Kalis had zijn ploeggenoten al een week vooraf streng geïnstrueerd: "De tegenstanders kennen de theorieboeken, dus aan de slag, duik in de 'dogmatiek', geen frivoliteiten op het bord, degelijkheid is het motto".

De orders werden met succes opgevolgd. Voor de Alblasserwaarders boekten Harm Jan van Rees, Wim Kalis, Peter Hartog en Cor Westerveld allen een prima zege. Dirk van Genderen en Peter de Hek zaten daar ook dichtbij, maar na ruim 5 uur denken misten ze de scherpte om het af te maken, zodat zij in remise moesten berusten. Ad de Hek en Kees Brandwijk speelden zich beiden ook naar een puntendeling. Dat lukte Piet Trapman en Arie van Genderen niet.

Al met al toch nog een waardige afsluiting van het seizoen; volgend jaar kunnen de mannen proberen om op de been te blijven in de op één na hoogste nationale klasse.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden