Vier tweelingen in één klas bij Samen op Weg in Hoornaar

Algemeen 4.713 keer gelezen

HOORNAAR • De kleuterklas van cbs Samen op Weg in Hoornaar telt sinds deze maand maar liefst vier tweelingen. Juf Mariëtte Verweij en de klasgenootjes raken af en toe in de war.

Benjamin en James Hemelrijk en Abel en Thijn den Toom zijn eeneiige tweelingen die als twee druppels water op hun broertjes lijken. Thomas en Daniël de Wit zijn goed van elkaar te onderscheiden: Daniël heeft krullen, Thomas niet. Ook Gijs en Sophie den Hartog zijn een twee-eiige tweeling.

Nu ze alle tweelingen al enkele weken in haar klas heeft, kan juf Mariëtte ook bij de eeneiige tweelingen al vrij goed enkele verschillen zien. "Zowel bij Benjamin en James als bij Abel en Thijn heeft een van de twee een iets smaller gezichtje", vertelt ze. "Bij de kennismaking dacht ik: dit wordt een uitdaging, maar als je hen beter leert kennen zie je toch wel steeds meer kleine verschillen."

Ook in de karakters ziet de juf steeds beter hoe verschillend de kinderen toch zijn. "Gijs kijkt bijvoorbeeld meer de kat uit de boom, terwijl zijn zusje Sophie heel open is en eerder ergens op af stapt. Ze zoeken elkaar in de klas nu niet meer op, maar gaan lekker ieder hun eigen gang."

Mariëtte constateert dat er tegenwoordig meer dan vroeger aandacht is voor het unieke van elk tweelingkind. "Ze dragen ook lang niet altijd dezelfde kleren." Thomas laat trots zien dat hij dezelfde schoenen heeft als Daniël. "Maar kijk", zegt hij, "hier aan de achterkant zit een ander kleurtje." Handig voor mama en de juf.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden