• Joop van Montfoort
• Joop van Montfoort Foto: Aangeleverd

Joop van Montfoort lijsttrekker voor PvdA Vijfheerenlanden

Algemeen 569 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN • Joop van Montfoort is tijdens de algemene ledenvergadering van de PvdA Vijfheerenlanden gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. 

Van Montfoort is de huidige fractievoorzitter van de PvdA in Vianen. 

Na een zorgvuldige procedure heeft de groslijstcommissie Joop van Montfoort gemotiveerd voorgedragen aan het PvdA bestuur. Voorzitter Rienk Kessenich: "Het bestuur van de PvdA Vijfheerenlanden heeft het advies van de groslijstcommissie met volle overtuiging overgenomen. We zijn dan ook  verheugd dat de ALV in overgrote meerderheid het vertrouwen in Joop heeft uitgesproken."

Lokale overheid
Joop van Montfoort is ruim 17 jaar werkzaam binnen de lokale overheid als beleidsadviseur en de afgelopen vijf jaar politiek actief in Vianen. De sociaal democratische waarden zijn hem van kinds af aan met de paplepel ingegoten. Dit in combinatie met zijn werk- en politieke ervaring maakt hem prima geschikt als lijsttrekker.

"Ik ben een sociaal democraat in hart en nieren. Ik wil échte gelijke kansen voor iedereen, ongeacht klasse, afkomst, culturele identiteit, gender, geaardheid en met of zonder lichamelijke of psychische beperking. Bovendien moeten we de tweedeling binnen de gezondheidszorg, ouderenzorg en onderwijs voorkomen", aldus een strijdbare Joop van Montfoort.

Sociaal verbonden kernen
Behalve de sociaal democratische waarden maakt de PvdA Vijfheerenlanden zich sterk voor sociaal verbonden kernen. De Vijfheerenlanden bestaat na de herindeling uit 16 kernen. Het is belangrijk dat deze kernen elk hun eigen identiteit behouden.

"Er zit enorm veel kennis en kunde in onze samenleving en daar moet de politiek zoveel als mogelijk gebruik van maken. Het gebeurd nog veel te vaak dat er vóór de samenleving wordt besloten, in plaats van met de samenleving."

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden