(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten) Foto: Rick den Besten

Nieuwjaarsduik niet in Lek maar op ijsbaan Lexmond

Algemeen 1.593 keer gelezen

LEXMOND • De nieuwjaarsduik van Lexmond vindt dit jaar niet plaats in de rivier de Lek, maar in het water van de ijsbaan, achter Lekvogels bij Het Bosch.

Oranjevereniging Het Vaderland Getrouwe had dit jaar geen mogelijkheden de traditionele Nieuwjaarsduik in de Lek te organiseren omdat het bestuur nog steeds niet voltallig is. Men zag zich daarom genoodzaakt het evenement af te gelasten.

IJsclub DEV Lexmond besloot daarom een officiële Unox Nieuwjaarsduik te organiseren, waarvoor zij de ijsbaan ter beschikking stelt. Vanwege het ondiepe water is deelname door kinderen veilig, vertelt mevrouw Chaigneau. "We hebben dit niet eerder gedaan, maar de waterstand op de baan wordt hoger gebracht dan normaal zodat iedereen kan meedoen. Er is EHBO aanwezig en we regelen een faciliteit voor het omkleden. Bovendien ontvangen alle deelnemers een mooie Unox muts." 

Bijzonderheden
Maandag 1 januari is het verzamelen om 14.00 uur op de ijsbaan achter Lekvogels bij Het Bosch. Om 14.30 uur gaat iedereen te water. Het wordt voor de deelnemers aangeraden om schoeisel te gebruiken. Voor alle deelnemers en bezoekers is buiten een kraam met gratis versnaperingen in de vorm van erwtensoep met worst, drankjes zoals jägermeister, glühwein en warme chocolademelk.

Catrien van Kuijlenborg reageert namens de Oranjevereniging het jammer te vinden dat een officiële Unox duik niet in open water plaatsvindt en zegt: "Volgend jaar gaan wij er weer voor."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden