• Linde deelt haar passie met haar leerlingen.
• Linde deelt haar passie met haar leerlingen. Foto: Anne Marie Hoekstra

Linde Kersbergen geeft musicalles in Brede School Lexmond

Algemeen 1.451 keer gelezen

LEXMOND • Negen kinderen dansen op de maat van de muziek door de zaal van de Brede School Lexmond. Linde Kersbergen (21) leert hen onder andere zichzelf te presenteren.

Linde is derdejaars leerling van het Fontys Muziektheater van het conservatorium in Tilburg. Ze doet sinds haar negende niets liever dan zingen, dansen en acteren. "Ik was vroeger heel verlegen", vertelt ze. "Mijn ouders deden mij daarom op toneelles. Eerst vond ik dat spannend, maar al snel vond ik het leuk dat ik op het toneel iemand anders kon zijn, waardoor ik minder verlegen was. Nu vind ik het superleuk om mijn passie door te geven aan kinderen."

Emoties spelen
Momenteel geeft Linde les aan kinderen van zeven tot en met twaalf jaar. Vanaf januari wil ze ook aan kinderen van vier tot en met zes jaar les gaan geven. Leerlingen leren de basis van zang, dans en acteren. "Je houding is belangrijk. Ik leer de kinderen hoe zij zichzelf kunnen presenteren. Jezelf groot maken is belangrijk. Ook leren ze dat je niet meer jezelf bent op het podium, dat je emoties kunt spelen."

Eén van de leerlingen is Mila. "Ik ga in januari auditie doen voor de Lion King", vertelt ze. Ze gaat met plezier naar Lindes lessen. "Ze lachen je hier niet uit." Tess Ouwerkerk (11) vult aan: "Als je het eerst niet goed doet, laat Linde het je net zo vaak doen tot het goed gaat. Bijvoorbeeld als je iets hoger of harder moet zingen. Ik vind de lessen heel leuk. Eerst ging ik altijd naar musicals. Nu kan ik het zelf doen. Actrice Vajèn van den Bosch is mijn grote voorbeeld."

Spelletjes
Floor van Gelderen (10): "Ik kreeg de lessen voor mijn verjaardag en vind het heel leuk. Zingen, dansen en acteren deed ik thuis ook al heel vaak." Cato van Bree (8): "Dansen en acteren vind ik leuk, het past bij mij. En ik kan best goed zingen." Waarom is Linde een goede juf? "Ze is goed streng als iemand een beetje vervelend doet. En ze kan goed lesgeven." Isa Streefkerk (11): "We doen ook spelletjes die te maken hebben met toneelspelen."

Presentatie
Op zaterdag 16 december verzorgt Linde met haar leerlingen een korte presentatie, om te laten zien wat het klasje in zeven lessen leerde. De minipresentatie duurt van 16.45 tot 17.00 uur. Kinderen die willen zien of de lessen wat voor hen zijn, zijn ook welkom in de Brede School. Meer informatie over de lessen is te vinden op Lindes website: http://www.lindekersbergen.com/musicalles-lexmond

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 19 apr, 10:07
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden