Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: 123rf.com

Coffee Based uit Nieuw-Lekkerland maakt producten van koffieafval

  •   keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • MAAS, marktleider op het gebied van vendingmachines, en het nieuwe bedrijf Coffee Based gaan nieuwe producten ontwikkelen van koffieafval, afkomstig uit de koffiemachines van MAAS.


Daarmee zetten zij een stap voorwaarts naar een circulaire economie. De kersverse partners tekende onlangs een samenwerkingsovereenkomst. Remco en Lisanne Addink uit Nieuw-Lekkerland zijn medeoprichter van Coffee Based. Lisanne: "Coffee Based wil de overgang naar een circulaire economie versnellen door koffieafval niet langer te verbranden,maar voortaan in te zetten als grondstof. De samenwerking met Maas geeft ons toegang tot de keten waarin deze reststroom ontstaat en verzameld kan worden." 

'In Nederland wordt er jaarlijks ruim 120 miljoen kilo koffieafval geproduceerd dat grotendeels direct in de vuilnisbak belandt, terwijl het juist veel waardevolle stoffen bevat', melden de bedrijven in een persbericht. 'Coffee Based heeft de kennis in huis om koffieafval om te zetten in producten.'

Het eerste gezamenlijke product,een innovatief relatiegeschenk, is een notitieboekje met een kaft gemaakt van koffie en een vulling van 100% gerecycled papier. Het boekje is gemaakt van het koffieafval van precies één kop koffie.  

Lisanne: "Het Coffee Based notebook is de start van een scala aan toepassingen. Veel producten die nu worden gemaakt van plastic kunnen wij produceren van Coffee Based-materiaal. Oftewel, het begin van een toekomst waarin koffieafval meer waardis dan kopje koffie."

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier