Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Dorcas handwerkatelier van start in Lexmond

Algemeen 628 keer gelezen

LEXMOND • Het handwerken voor de projecten van Dorcas is gestopt. Een nieuwe doelstelling wordt nu bereikt met het Dorcas handwerkatelier.

Dat betekent dat gebreide en gehaakte artikelen niet meer rechtstreeks naar projecten worden verzonden maar worden verkocht in Nederland. Met dubbel resultaat. Iemand die iets koopt of cadeau krijgt zal er blij mee zijn maar met het opgebrachte geld wordt gestoken in de projecten van Dorcas.

Hiermee werkt Dorcas aan een blijvende verandering in het leven van de meest kwetsbaren in de samenleving. Die worden nu aangemoedigd om zelf met hun talenten aan de slag te gaan. Want door financiële ondersteuning kan deze doelgroep beter lokaal worden gedragen door het oprichten van sociale vangnetten. Hierdoor wordt eenzaamheid bestreden en zelfredzaamheid vergroot, waarmee de eigenwaarde van de mensen om wie het gaat zal groeien.

De groep mensen die individueel al vele jaren handwerkt kan gewoon blijven doorgaan. Ook ander creatief talent is welkom bij het Dorcas Handwerkatelier. Belangstellenden om mee te doen, kunnen zich aanmelden via Facebook (Dorcas Handwerkatelier) en/of haal het vrijwilligersmagazine Hart en Handen, bij het kledingdepot aan de Rozemarijnsteeg 5 in Lexmond. Meer info bij de familie Lever of via depotdorcaslexmond@kpnmail.nl of 06-48778550.   

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden