Afbeelding

Ontknoping Grote Rivieren Loopcircuit in Typhoonloop

Sport 358 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO • De beslissingen in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit vallen op de atletiekbaan van Typhoon in Gorinchem op zaterdag 21 oktober. De Typhoonloop is zoals elk jaar de laatste wedstrijd in het circuit.

Wordt het Paul Visser of toch nog Arjan Kaashoek? En steekt Anne Zijderveld op het laatste moment toch nog Renata Haring voorbij? Nog niets is definitief in de klassementen van het Grote Rivieren Loopcircuit tot iedereen zaterdag de finish is gepasseerd in Gorinchem. Daarna worden van alle atleten de beste zes resultaten opgeteld uit de negen lopen van dit jaar. Die tellen mee voor de definitieve rankings.

Parcoursrecords
Maar er staat natuurlijk ook een overwinning op het spel in de Typhoonloop zelf. Het is de 29ste editie van deze wedstrijd, die start en finish heeft liggen op de Grote Schelluinsekade. De parcoursrecords van Neals Strik (30.37) en Wilma van Onna (34.08) staan al trots overeind sinds respectievelijk 2000 en 2001.

De wedstrijdloop over 10 kilometer begint om 14.00 uur. De 5 kilometer start om 13.00 uur en vanaf 12.00 uur zijn er jeugdlopen in diverse leeftijdscategorieën.

Voorinschrijven is tot en met 17 oktober mogelijk via: www.inschrijven.nl. Op de dag zelf kunnen de deelnemers zich melden in de kantine van Typhoon, waar ook kleed- en douchegelegenheid is.

Meer informatie over de Typhoonloop en de klassementen uit het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit zijn te vinden op: www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden