• Het theehuis van de Koperen Knop.
• Het theehuis van de Koperen Knop.

Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam zoekt vrijwilligers

Algemeen 525 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Bij Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam is plaats voor vrijwilligers. Voor een deel omdat er vrijwilligers vertrokken zijn wegens het bereiken van de leeftijd van 75 jaar. Deels gaat het ook om nieuwe functies, nodig omdat het museum in 2018 een volgende kwaliteitsslag wil maken.

Op dit moment zijn er vacatures voor een groot aantal verschillende functies, waaronder voor de in toerbeurt te verrichten dagelijkse werkzaamheden, zoals suppoost, baliemedewerker, toezichthouder, rondleider en dergelijke. Daarnaast zoekt het museum ook vrijwilligers, die coördinerende functies op zich willen nemen. En vrijwilligers voor het verrichten van onderhoudswerkzaamheden aan de museumtuin, aan de  gebouwen en aan de museale voorwerpen. Ook zijn er heel specifieke functies.

Nieuwe vrijwilligers krijgen een interne opleiding en zo nodig is er een opleiding door derden. Elke nieuwe vrijwilliger krijgt daarnaast de eerste tijd een vaste begeleider als mentor. De Koperen Knop kent een modern vrijwilligersbeleid met overlegstructuren en functioneringsgesprekken. Bij die gesprekken is nadrukkelijk sprake van een tweesporenbeleid. Het museum ziet de vrijwilligers als de ambassadeurs van haar organisatie.

Reacties zijn welkom bij museumdirecteur Alida Ambachtsheer: 06-14148618. Voor meer informatie: www.koperenknop.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden