• Fabio Jakobsen prolongeerde met overmacht zijn nationale titel.
• Fabio Jakobsen prolongeerde met overmacht zijn nationale titel. Foto: Henri Zwirs

Fabio Jakobsen tekent profcontract bij Quick-Step Floors

Sport 654 keer gelezen

HEUKELUM - Fabio Jakobsen wordt volgend seizoen profrenner bij Quick-Step Floors. De tweevoudig nationaal kampioen bij de beloften wordt Belgisch formatie, waar sprinter Marcel Kittel vertrekt, ploeggenoot van renners als Gilbert, Terpstra, Jungels en Stybar. Hij tekent een tweejarig contract.

De 20-jarige wielrenner uit Heukelum zegt op de website van zijn nieuwe werkgever:."Ik denk dat iedere jonge renner ervan droomt om ooit prof te worden, maar om een aanbieding van deze ploeg te krijgen, daar zijn bijna geen woorden voo. Ik weet dat het geen makkelijke stap is voor een jonge renner als ik, maar met veel hard werk, vastberadenheid en toewijding kan ik ver komen in de profwereld. Ik denk niet dat ik een betere ploeg kan vinden om mij te ontwikkelen als renner. Ik heb er vertrouwen in dat Patrick (Lefevere, red.) en zijn team mij het allerbeste kunnen bieden om mij verder te helpen en hopelijk kan ik ooit gaan dromen van winst in een van de klassiekers."

De rappe Fabio Jakobsen, die nog altijd lid is van RC Jan van Arckel, komt over van SEG Racing Academy. Hij boekte dit seizoen al diverse aansprekende overwinningen.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden