Afbeelding

Grote brand in loods in Hardinxveld-Giessendam

112 1.847 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • In de nacht van donderdag op vrijdag heet er een grote brand gewoed in een loods aan de Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam.

Om ongeveer 4.00 uur in de ochtend werd door een voorbijganger de brand gemeld bij de 112-alarmcentrale. In een loods aan de Nieuweweg zou brand woedden, waarbij veel rook vrijkwam. Gelet op de locatie van de loods, in de nabijheid van veel woningen, werd door de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand. Uit zowel Hardinxveld-Giessendam, als uit omliggende gemeenten kwamen veel brandweervoertuigen ter plaatse.

Door de brandweer werd het watertransportsysteem of WTS (ook wel Groot Watertransport genoemd) opgezet. Dit is het systeem waarmee de brandweer grote hoeveelheden bluswater over grote afstanden kan transporteren. Het systeem wordt ingezet bij branden op een locatie waar te weinig bluswater voorhanden is. Hierbij gaat het dan vaak om relatief grote branden in de binnenstad, het buitengebied of in grote bedrijfsgebouwen.

Met behulp van dit watertransportsysteem kon een snelle inzet met veel bluswater op het dak van de loods plaatsvinden. Hierdoor werd voorkomen dat het een uitslaande brand werd, waardoor de schade aan de directe omgeving minimaal is gebleven. De brand is binnen het pand gebleven en heeft daar een behoorlijke schade aangericht. In de loods bevond zich een bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop van sport- en promotieartikelen.

Door de politie werden verschillende kruisingen in de omgeving van de Nieuweweg afgezet. Later zijn er op deze kruisingen door de gemeente hekken gezet, zodat de hulpdiensten ongehinderd hun werk konden doen. Er zijn geen omwonenden of hulpverleners gewond geraakt.

Rond zes uur 's morgens was de brand grotendeels onder controle en werd het sein 'brand meester' gegeven. Wel worden door een aantal eenheden van de brandweer nabluswerkzaamheden uitgevoerd, Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De brandweer heeft het advies gegeven om uit de rook te blijven en bij eventuele overlast ramen, deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

De stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor afhandeling van de schade. Daarnaast verricht het team brandonderzoek onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden