• De junioren, met JvA-renner Stefan Verhoeff, in 2016 in actie.
• De junioren, met JvA-renner Stefan Verhoeff, in 2016 in actie. Foto: Jan de Bruin

Klim naar Lekdijk kuitenbijter in Vestingronde

Sport 1.114 keer gelezen

NIEUWPOORT/LANGERAK • De dertiende Vestingronde wordt verreden op zaterdag 26 augustus. De organisatie van het wielerspektakel in Nieuwpoort/Langerak is in handen van de plaatselijke Stichting Sportevenementen.

In de jaren '80 en '90 werd de toenmalige Ronde van Nieuwpoort gereden op een groot parcours. Toen de Stichting Sportevenementen dertien jaar geleden de organisatie overnam en de Vestingronde het licht zag, werd besloten de ronde attractiever te maken voor het publiek. Dat lukte door een uniek en technisch parcours uit te zetten binnen de stadswallen van Nieuwpoort. Het aantal deelnemers wordt hierop afgestemd.

In de laatste edities werd het parcours nogmaals gewijzigd. Blikvanger is nu de korte maar steile klim vanaf de Singel naar de Lekdijk. Een kuitenbijter bij uitstek. Wie de klim in het rondje van slechts 1100 meter zonder al teveel krachtsinspanning weet te bedwingen, maakt goede kans op de overwinning.

Programma
Om 15:45 uur bijten de regiorecreanten B op de Hoogstraat, midden in het Vestingstadje, het spits af.

Een uur later worden de junioren weggeschoten. Zij koersen 60 kilometer. In hun midden plaatselijk favoriet Jelle Scherpenzeel, die zich in zijn laatste jaar als junior voor eigen publiek vast en zeker zal willen laten zien.

De categorie veteranen/masters 50+ gaat om 18:30 uur van start. De regiorecreanten A nemen het sluitstuk voor hun rekening. Zij strijden om de Aart Tukker Trofee, die vorig jaar werd gewonnen door Teus de Jong.