Pim Achterkamp ijzersterk in Ronde van Noordeloos

Sport 434 keer gelezen

NOORDELOOS • In de vroege middaguren kreeg de amateur/sportklasse/junioren een winnaar van naam. De ervaren Rotterdammer Pim Achterkamp ging als eerste over de finishlijn. Bram Mens en Henk de Jong eindigden op gepaste afstand.

Achterkamp sprong halverwege de wedstrijd met ploeggenoot Bram Mens en 'vreemde eend' Henk de Jong weg uit het peloton. "We hebben super samengewerkt", vond nummer 2 Bram Mens. "Henk heeft maar één beurtje over geslagen."

De Jong had vrede met zijn derde plek. "Ik ben in ieder geval tevreden met een podiumplaats. Ik gokte nog wel op het einde, maar ik wist dat met twee jongens uit dezelfde ploeg het lastig was om de finale te winnen."

Poortje open
Achterkamp kon zijn geluk niet op. "Eindelijk weer eens overwinning. Het was het zeker waard. Bart zette het poortje voor mij open en ik kreeg vrij baan en dus alle ruimte om naar de dagwinst te sprinten."

Ook de renners van thuisvereniging Jan van Arckel waren tevreden. Bart Streefkerk uit Ameide, die in de slotfase nog weg probeerde te komen, zeker. "Het ging lekker, ondanks dat er hard werd gereden. Halverwege had ik het zwaar. Komende week ga ik op vakantie naar Kroatië en dan hoop ik, zonder fiets, mij voor te bereiden op de komende wedstrijden. Zoals Rond om de Graaf, Ameide en Ottoland."

Klim Classic
De 18-jarige Noah de Groot uit Ottoland was eveneens in zijn nopjes. "Ook bij mij ging het lekker. Ik ben net terug van een vakantie in Oostenrijk, waar ik met mijn vader 35 uur in de bergen heb getraind. Mijn moeder en mijn zusjes waren niet zo blij, maar gelukkig voor hen waren de middaguren voor het gezin. Vanmiddag betaalde de arbeid zich uit. De eerste twee premies waren namelijk voor mij, helaas kon ik er geen drie op een rij scoren."

De Groot keek overigens al weer verder. "Volgende week voor mij geen Rond om de Graaf, maar hoop ik goed mee te kunnen doen in de Klim Classic in Limburg."

Theo Sprong

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden