• Sander Spoolder won in de recreanten A-klasse.
• Sander Spoolder won in de recreanten A-klasse. Foto: Jan de Bruin

Winst voor Giessenburgers bij Ronde van Noordeloos

Sport 1.452 keer gelezen

NOORDELOOS • De regiorecreanten waren niet in al te grote getalen naar Noordeloos afgereisd. Maar de A- en B-rijders maakten er wel twee leuke wedstrijden van. De prijzen gingen naar de Giessenburgers Teus van Dijk en Sander Spoolder.

Laatstgenoemde was in het 25 renners tellende peloton bij de A-categorie er al snel van tussen. Met een flink aantal ronden voor de boeg, had Spoolder een stevige voorsprong opgebouwd die niet meer in gevaar kwam. "Een mooie overwinning", beaamde hij na afloop. "Ik kon inderdaad langzaam uitlopen en mijn voorsprong uitbouwen." In de sprint van het uitgedunde peloton was Tijmen Pesselse uit Giessen-Oudekerk de rapste, hij gaf Tonny Berends het nakijken.

Overigens werd de slotfase ontsierd door een stevige valpartij. Lokale held Peter Mesker stuurde zijn racefiets in de slotronden de dranghekken in, waarna een vijftal collega's over hem heen duikelden. Mesker was er zelf, met een zere en vooral bebloede hand, het slechtst aan toe. Voor de zekerheid ging hij voor observatie naar het Beatrix-ziekenhuis in Gorinchem.

Slimmer, niet sneller
Bij de B-rijders, waar slechts dertien renners aan de start verschenen, ging de zege naar niemand minder dan Teus van Dijk. De boer uit Giessenburg (58) was in sprint de 42 jaar jongere (!!) Patrick de Jong de baas. "Ik was slimmer, zeker niet sneller", gaf Van Dijk toe. "Ik dacht dat Johnny van der Heiden door zou trekken in de laatste bocht. Dat deed hij niet, we kwamen heel dichtbij elkaar en ik pakte de kortste weg."

Theo Sprong

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden