• Jarri Stravers behaalde zijn eerste podiumplaats ooit.
• Jarri Stravers behaalde zijn eerste podiumplaats ooit. "Ongelofelijk, ongelofelijk." Foto: Jan de Bruin

Jarri Stravers wint Ronde van Noordeloos

Sportt 1.206 keer gelezen

noordeloos • Het regionale wielerpubliek heeft afgelopen maandagavond zijn hart kunnen ophalen bij de Ronde van Noordeloos. Zonder Fabio Jakobsen, daags ervoor nog etappe-winnaar in Tour d'Alsace, was er genoeg te genieten. Zeker omdat de Ammerse Jarri Stravers rijdend voor Jan van Arckel de hoogste trede van het podium besteeg. Streekgenoot Jens van den Dool werd derde.

De Hoogbloklandse renner van Delta Cycling accepteerde zijn verlies. "Ik heb geprobeerd een paar keer weg te komen, omdat ik weet dat ik minder rap ben dan Jarri en medevluchter Joost van der Burg. Verder dan een gat van tien meter kwam ik niet. Ik ben tevreden, zeker omdat we vanaf het begin weg reden en bleven."

Eerste podiumplaats
Dat zag ook winnaar Stravers. "Ongelofelijk, ongelofelijk", stamelde de 20-jarige inwoner uit Groot-Ammers. Gesteund door familie en veel dorpsgenoten boekte hij zijn eerste seizoensoverwinning. "Mijn eerste podiumplaats zelfs. We gingen heel vroeg weg en ik dacht dat wordt een erg lange rit. In het begin bleven we in principe vooruit voor de premies, maar op een gegeven moment liepen we steeds verder uit."

Gelijk had de jonge renner van Jan van Arckel. Want na nog geen tien ronden kozen Stravers, Van den Dool en Van der Burg het hazenpad. Na 15 snelle rondjes leek het jagende peloton dichterbij te komen. Onder aanvoering van nota bene broer Kelvin van den Dool, koersend voor de Vlasman-equipe.

Dichtbij
"Samen met een renner van De Mol was ik dichtbij, maar toen hij in de bijna beslissende bocht in eens drie kilometer langzamer ging rijden was het gedaan met onze achtervolging en was de wedstrijd gereden. Tenminste voor mij", sipte Van den Dool senior. Zijn broertje Jens en zijn twee medevluchters zagen hun voorsprong groeien en over de helft van de koers keken ze het peloton in de rug. Niet veel later had het supertrio een ronde winst in de pocket. In de slotfase zetten Arno Kleinjan en Antonie van Noppen de achtervolging in. Maar de vroege koplopers lieten zich de buit niet meer ontnemen. De beide Jan van Arckel-coureurs moesten genoegen nemen met plek 4 en 5.

Echt lang genieten is er niet bij. "Morgen stappen we in de bus voor een meerdaagse wedstrijd in Tsjechië. Een bergachtig parcours, niet iets voor mij maar ik ga mijn etappes wel uitkiezen", beloofde Stravers.

Theo Sprong

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden