Afbeelding

Provincie hikt aan tegen kosten parallelweg N214 tussen Oud-Alblas en Papendrecht

Algemeen 889 keer gelezen

MOLENWAARD • De hoge financiële lasten zorgen ervoor dat de provincie Zuid-Holland terughoudend staat tegenover de aanleg van een parallelweg voor landbouwverkeer langs de N214 tussen Oud-Alblas en Papendrecht.

Dat deelde wethouder Kees Boender mee, in antwoord op opmerkingen van PvdA-er Johan de Kruijk over de parallelweg. "Er gebeuren veel ongelukken op de provincialewegen. De parallelweg is een mogelijkheid om het langzame landbouwverkeer, wat voor gevaarlijke situaties zorgt, te scheiden van het overige verkeer."

Wethouder Boender: "Afgelopen week hebben we overleg gehad met de provincie, waarbij ook deze parallelweg ter sprake is gekomen. Ik merkte dat men welwillend ten opzichte van deze problematiek staat en meer dan eerder de urgentie beseft. Wel voelde ik een terughoudendheid vanwege de hoge financiële lasten van de aanleg. Na het zomerreces krijgt dit overleg een vervolg en hopen we dat er nadere stappen gezet worden."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden