Afbeelding
Foto: stockfoto

Groot aantal diefstallen van volkstuintjes Lexmond en Meerkerk

112 1.784 keer gelezen

LEXMOND/MEERKERK • In het afgelopen weekend en in het weekend ervoor zijn er vele diefstallen gepleegd vanaf volkstuintjes in Meerkerk en Lexmond.

Vorig weekend werd er op grote schaal ingebroken op het volkstuinencomplex aan de Parallelweg in Meerkerk en in het afgelopen weekend was het raak op de volkstuintjes aan de Lakerveld in Lexmond.

In Meerkerk werden tuingereedschap en tuinmachines gestolen bij zeker zeven volkstuinders. De aangiftes druppelen nog binnen, dus dat aantal kan nog oplopen.

Ook in Lexmond ging het om minimaal zeven inbraken. Tuinhuisjes werden opengebroken en waardevolle machines en gereedschappen buitgemaakt. De dieven zijn een sloot overgestoken hebben tevens ongeveer 800 liter diesel gestolen bij een naastgelegen bedrijf. De diesel hebben ze in vaten en met een kruiwagen naar de openbare weg vervoerd, waar hun voertuig gestaan moet hebben.

Automatten
Ook werd iets verderop een auto opengebroken bij een bedrijf, waarna de kokosmatten meegenomen werden. "Mogelijk hebben ze diesel gemorst op hun eigen matten en gingen ze op zoek naar nieuwe mattten", vertelt wijkagent John Nijland‏. Hij heeft enkele sporen veilig kunnen stellen, maar tast nog in het duister over de de dader(s).

"We doen daarom een beroep op mensen uit de buurt. Als zij iets gehoord of gezien hebben, worden ze verzocht om de politie te bellen via 0900-8844." Als iemand anoniem een tip door wil geven, kan dat via 0800-7000.

Nijland: "Zonder heler geen steler. Dus als iemand ineens een paar bosmaaiers te koop heeft, is dat reden om alert te zijn."

Intussen zijn er vele volkstuinders uit Lexmond en Meerkerk gedupeerd. Nijland meldt dat er sinds vorige week vaker gecontroleerd wordt nabij de volkstuinen, maar de politie kan daar niet op wacht gaan staan.

"We adviseren daarom om alle waardevolle spullen niet te bewaren op de volkstuinen, maar mee naar huis te nemen", besluit wijkagent John Nijland.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden