Afbeelding

Overlast bij voetbalkooi Lexmond; wethouder suggereert plaatsing camera

Algemeen 556 keer gelezen

LEXMOND • Om de (geluids)overlast bij de voetbalkooi in Lexmond tegen te gaan, stelde wethouder Arie Donker voor om een camera te plaatsen.

Dat bracht hij maandag tijdens de raadsvergadering naar voren. Het onderwerp kwam ter sprake naar aanleiding van de vernieling van de fietsenstalling bij de voetbalkooi, eerder dit jaar. Wethouder Donker: "Deze bleek niet hufterproof en de stalling is inmiddels door een steviger variant vervangen."

De gebruikers van de voetbalkooi, die buiten het zicht van bewoners van Lexmond bij de Brede School is geplaatst, zorgen echter nog steeds voor overlast. "Vooral geluidsoverlast, maar er wordt ook nog wel eens een bierflesje kapot gegooid op het schoolplein."

Vandaar dat wethouder Arie Donker de raad vroeg om zich uit te spreken over de plaatsing van een camera voor toezicht op deze locatie. Alleen de VVD ging hier, instemmend, op in. "We gaan eerst de situatie met de jongerenwerker opnemen", vulde Donker aan. "Als dat niets uithaalt, zijn andere maatregelen wellicht nodig."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden