Afbeelding

Ingrit Verhoeff pakt zilver op NK

Sport 371 keer gelezen

's-HEERENBERG/GROOT-AMMERS • Ingrit Verhoeff is tweede geworden op het NK-wielrennen op de weg voor junior-dames. De Groot-Ammerse renster wist de ontsnapte Meike Uiterwijk uit Winkel niet meer te achterhalen, maar hield Lorena Wiebes achter zich in de strijd om het zilver.

In 's-Heerenberg werd gekoerst op een heuvelachtig parcours. Bij het ingaan van de laatste omloop van zestien kilometer waren er dan ook nog slechts zo'n 30 rensters over. Op acht kilometer voor de meet demarreerde Meike Uiterwijk. Ingrit Verhoeff counterde, maar kwam er in de klim net niet bij. Als eerstejaars juniore pakte ze wel mooi het zilver.

Haar broer Stefan Verhoeff zag bij de junioren een dappere poging mislukken. Bij het ingaan van de laatste kilometer werden zijn spaken eruit gereden door een coureur die van achteren kwam en dat betekende einde verhaal voor de Ammerse renner, die deel uitmaakte va een kopgroep van vijf.

Rick den Besten

Hoofdredacteur/directielid Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Controle op foutparkeren en het dragen van gordels in Meerkerk; ook acties in Ameide en Lexmond aangekondigd 112 19 apr, 10:07
Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden