Afbeelding
Foto: Jan de Bruin

Joël Verlee soleert in laatste ronde naar zege in Groot-Ammers

Sportt 887 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Joel Verlee uit Sleeuwijk wist in het laatste toertje van de Ronde van Groot-Ammers weg te rijden uit een kopgroep van vijf man en hield stand tot op de meet. Jarno van Krimpen snelde voor eigen publiek naar de tweede plaats en buurtgenoot Harmen Brandwijk (Bleskensgraaf) eindigde als derde.

"Ik voelde me als één van de sterksten in de kopgroep als het naar de dijk omhoog ging", klonk het zelfverzekerd uit de mond van de laureaat. "Bart Nap probeerde in de voorlaatste ronde weg te redden en ik sprong achter hem aan. In de laatste toer ging ik er op het korte klimmetje overheen en heb ik niet meer omgekeken."

Het kwintet, waar ook Gerard Kooistra deel van uitmaakte en de leidersprijs mee naar huis nam, reed al vroeg in het zware rondje van Groot-Ammers van het peloton weg. Lang werkten de vijf goed samen om er in de finale een mooi schouwspel van te maken.

Uit zicht
"Na een premiesprint werd het tempo hoog gehouden en ineens hadden we met z'n vijven een gaatje", herinnerde Verlee zich. "Toen hebben we even een paar ronden vol doorgereden om definitief weg te komen. Het voordeel aan dit korte rondje is dat je snel uit zicht bent."

En een voordeel voor Verlee was dat hij met Brandwijk een ploeggenoot van Jan van Arckel mee in de kopgroep had zitten. "We waren inderdaad met z'n tweeën in het voordeel", wist Brandwijk. "Maar ik had niet veel meer over. Dus ik zei tegen Joel dat hij zelf een poging moest wagen, waarna ik zou proberen daarachter af te stoppen."

Uiteindelijk vond ook Brandwijk zichzelf op het podium terug. "Daar had ik vooraf voor getekend. De laatste tijd heb ik namelijk weinig kunnen trainen."

Die ouwe
Voor Van Krimpen was zijn podiumstek extra leuk omdat hij in zijn eigen dorp reed. "Het is fijn om aan je zoon, die koersen door het hele land rijdt, te kunnen laten zien dat die ouwe ook nog wat kan", zei de runner-up met een knipoog.

Uiteraard had hij liever gewonnen. "Harmen liet het gaatje vallen, waarna Joel er op de 'stoep' vandoor ging. Daarachter zaten we te pokeren. Gerard probeerde het even en daarna deed ik zelf een poging, maar kwam er net niet bij."

Aan die laatste ronde zal Verlee nog wel een paar keer terugdenken. "Toen ik wegsprong dacht ik: ik kijk wel wie er kan volgen. Maar er kwam niemand. Dan heb je een gaatje en krijg je vleugeltjes hè."

De coureur uit Sleeuwijk had al een paar jaar geen licentie meer, maar besloot het toch weer op te pakken. "Dit is de eerste zege van mijn seizoen. Überhaupt de eerste keer dit jaar dat ik op het podium kom."

Marco van Vlijmen

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
CDA schrikt van ruim 119.000 euro schadevergoeding na wijziging bestemmingsplan in Langerak Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
A15 door gekantelde vrachtwagen afgesloten tussen Gorinchem en Sliedrecht: er ligt veel puin op de weg 112 18 uur geleden
Afbeelding
Probeer tennisdagen bij Tennisvereniging Giessenburg Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden