René Keijzer voor de Goudriaanse kazerne.
René Keijzer voor de Goudriaanse kazerne.

Brandweer zoekt met spoed nieuwe vrijwilligers

Algemeen 1.521 keer gelezen

GOUDRIAAN/OTTOLAND • Brandweer Zuid-Holland Zuid zoekt met spoed nieuwe vrijwilligers voor de zes posten in Molenwaard. Op 31 mei en 7 juni is er een informatiebijeenkomst in de post Goudriaan/Ottoland.

Brandweer Zuid-Holland Zuid heeft posten in Langerak, Nieuw-Lekkerland, Goudriaan/Ottoland, Groot-Ammers, Bleskensgraaf en Brandwijk. Hier zijn 103 vrijwilligers werkzaam. De komende jaren nemen een aantal brandweervrijwilligers echter afscheid, vanwege hun leeftijd. Daarom zijn er op iedere post minstens twee nieuwe vrijwilligers nodig. Bij de post Goudriaan/Ottoland is de nood het hoogst. Hier zijn vijf of zes nieuwe vrijwilligers nodig.

René Keijzer, al twintig jaar vrijwilliger van deze post, vertelt: "Nu redden we het nog, maar als er de komende jaren niemand bijkomt ontstaat de situatie dat we niet meer uit kunnen rukken. Nu al hebben we een regeling dat collega's van andere posten bijspringen." De post draait met twaalf vrijwilligers, waarvan er minimaal zes nodig zijn om uit te kunnen rukken.

Saamhorig
"Je kunt iedere minuut van de dag opgeroepen worden, daar kies je voor", zegt René. De brandweer komt in actie bij brand, ongevallen, problemen met gevaarlijke stoffen en dieren in nood. De post Goudriaan/Ottoland rukt zo'n twintig keer per jaar uit. "We hebben een saamhorig team. Soms is het spannend, maar je weet dat je niet alleen bent. Je doet dit samen met je maten. Het mooie is ook dat je écht iets voor mensen kunt betekenen."

Nieuwe vrijwilligers volgen op kosten van de brandweer een opleiding, deze duurt ongeveer anderhalf jaar. Na zes maanden mogen vrijwilligers voor het eerst mee met een uitruk. Woordvoerder Gerben van den Boom: "Vrijwilligers moeten een goede conditie hebben, samen kunnen werken en doorzettingsvermogen hebben. We bieden de mogelijkheid om naast je baan en huishouden een carrière bij de brandweer op te bouwen. Het is een professionele en afwisselde uitdaging."

Informatieavond
De post Goudriaan/Ottoland houdt op 31 mei en 7 juni een informatieavond. Van 20:00-21:30 uur is iedereen welkom om de sfeer te proeven, vragen te stellen en kennis te maken. Meer informatie of aanmelden voor andere posten: www.brandweerzhz.nl.

Marijke Verhoef

Bladmanager/redacteur special products

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden