• Nieuw hoogtepunt in de clubhistorie: de promotie afgelopen zaterdag van dames 1 naar
• Nieuw hoogtepunt in de clubhistorie: de promotie afgelopen zaterdag van dames 1 naar

VC WIK nog lang niet met pensioen

Sport 475 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Zaterdag 20 mei is het precies 50 jaar geleden dat een zevental HBS-studenten besloot VC WIK op te richten. Het jubileumjaar kent komend weekend haar hoogtepunt, als er op de beachvelden aan de Lek allerlei activiteiten, waaronder een reünie, worden georganiseerd.

Paul Eikelenboom, erelid en voorzitter van de huidige jubileumcommissie, haalt herinneringen op. "Kort na de oprichting ben ik lid geworden. Door studie aan de PA kwam er van voetballen niets terecht en volleybal, van oorsprong toch een onderwijssport, bood uitkomst. Ik speelde zelf en trainde al vrij snel ons damesteam", lacht Paul (68) ondeugend. "Tegenwoordig ben ik ook voorzitter van de integriteitscommissie. Eind jaren '60 had je dat nog niet en dus kon ik zonder problemen verliefd worden op een van mijn pupillen. Inmiddels ben ik al jaren met Marja getrouwd, we zijn het eerste WIK-huwelijk."

Nadat de eerste pioniers er al snel de brui aangaven, nam Paul het stokje over. "Ze speelden liever, dan te besturen. Uit gemak sloten ze zich aan bij de gymnastiekvereniging WIK van voorzitter Bram Blonk, toevallig ook zaalbeheerder van ons eerste onderkomen aan het Oranjeplein. Met enkele vrienden, zoals Aart den Boer en Corrie den Hartog, heb ik tien jaar de kar getrokken. Toen de korfbalvereniging werd opgeheven, groeiden we snel en hadden we ineens ook een jeugdafdeling. Anno 2017 hebben we ruim 300 leden en dat is een hele organisatie op een zaterdag, maar ook doordeweeks."

NeVoBo
Gehuld in een pracht jubileumpolo van de club, ademt Paul een en al volleybal uit. Al jaren. "Naast spelend voorzitter, was ik ook trainer van diverse teams en floot ik mijn wedstrijden. Bij een districtsvergadering had ik weleens een grote mond en dat viel op. Niet veel later was ik voorzitter van de sectie Jeugdzaken en werd de NeVoBo zelfs mijn werkgever. 

Paul ging andere clubs trainen en was even uit beeld. Maar eind jaren'80 keerde 'mister WIK' terug. De volleybalsport veranderde, niet alleen de spelregels. "Door het beachvolleybal kunnen we de leden ook in de zomermaanden binden, vroeger gingen we tennissen. Dat hoeft nu niet meer. De organisatie staat als een huis en nieuwe bestuursleden melden zich spontaan aan. WIK is 50 jaar jong en gaat nog lang niet met pensioen."

Theo Sprong

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden