Afbeelding
update

Geen groen licht voor woning in Schootsveld Nieuwpoort

Algemeen 1.706 keer gelezen

NIEUWPOORT • Een nieuwe woning aan het Schootsveld in Nieuwpoort, net buiten de wallen van de historische vestingstad, zit er voorlopig nog niet.

De meerderheid van de Molenwaardse gemeenteraad ging afgelopen week niet mee met het voorstel van het college om de bouw wel toe te staan. Wethouder Kees Boender stipte de lange geschiedenis van dit dossier aan. "Het begint te lijken op een never ending story. Er is heel veel over gesproken en het dossier was in een patstelling geraakt. Met het aanpakken van de opstallen en de bouw van de woning willen we een kwaliteitsslag maken."

VVD en aanvankelijk ook ChristenUnie konden hierin met hem meegaan, maar de overige partijen niet. Ad van Rees (CDA): "Ons voorstel is: ga om tafel met degene die de woning wil bouwen om te kijken of er geen andere kavels in de buurt zijn voor het huis." Arco Bikker (Gemeentebelangen Molenwaard): "Dit zou een beloning voor verrommeling zijn."

Bas de Groot (SGP) wees op het risico van precedentwerking: "Staan we dit toe, dan staat volgende week een projectontwikkelaar op de stoep om daar ook te bouwen. Wij pleiten ervoor de bouw van de woning niet toe te staan."

Goedkeuring
Wethouder Kees Boender liet weten niet beducht te zijn voor precedentwerking. De mogelijkheid van een andere locatie of het overnemen van de grond was ook al meerdere keren op tafel genomen. "Degene die het huis wil bouwen, persisteert in zijn houding om daar niet op in te gaan. Ik vraag uw steun om hier toch goedkeuring te geven voor de bouw van een woning die past op deze locatie."

Het bleek niet voldoende om de meerderheid van de raad te overtuigen. Ook de ChristenUnie trok de steun in. De partij vond dat de wethouder onvoldoende duidelijkheid kon geven over de alternatieve saneringsmogelijkheden en niet voldoende kon onderbouwen waarom kiezen voor een woning het beste zou zijn.

De wethouder gaat daarom nu aan de slag met een motie van SGP, Gemeentebelangen Molenwaard, PvdA en CDA waarin het college onder meer wordt opgeroepen om aan te geven wat de consequenties zijn van een onteigeningsprocedure, welke bebouwing legaal is en welke niet en welke inspanningen er zijn geleverd wat betreft grondruil. Ook de ChristenUnie stemde uiteindelijk voor deze motie en dus tegen het voorstel van het college om de bouw aldaar toe te staan.

Geurt Mouthaan

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden