(foto: Rick den Besten)
(foto: Rick den Besten)

Mac Magneet zoekt nieuw autocrossterrein

Sport 1.003 keer gelezen

MEERKERK • Bijna 30 jaar organiseert Mac Magneet aan de Burggraaf in Meerkerk jaarlijks een autocross. Jarenlang op Pinkstermaandag en de laatste jaren op de laatste zaterdag in april. De op 29 april te houden veertigste editie kan zomaar de laatste zijn in een lange traditie.

"Gemeente Zederik wil vanaf september de gronden gaan voorbelasten voor toekomstige woningbouw en heeft de huur inmiddels opgezegd. Ons plantje heeft nieuwe grond nodig", lachen Willem van der Leeden, Goos Middelkoop en Addy Kon als een boer met kiespijn. Maar het dagelijks bestuur van Mac Magneet heeft de moed nog niet helemaal verloren.

"We bestaan 29 april op de kop af 70 jaar en hebben in het verleden wel meer met expansiedrift van de gemeente te maken gehad. De eerste cross werd ooit gehouden op de oude ijsbaan van Meerkerk, halverwege de huidige en inmiddels aan weerszijden volgebouwde Burgemeester Sloblaan", weet Van der Leeden

Bereidheid aanwezig
"Niets dan lof over de gemeente Zederik als verhuurder en ook als vergunningverlener. Tot op vandaag hebben we een goede relatie met elkaar en daarom hebben we goede hoop dat in overleg met Zederik of met haar opvolger Vijfheerenlanden een nieuw Evenemententerrein kan worden gevonden", vult Middelkoop zijn medebestuurder aan.

"We willen onze cross graag verpoten. Ik heb inmiddels in de wandelgangen contacten gelegd en de bereidheid is in principe aanwezig om ons te helpen. Een stuk land, gelet op de gewenste parkeergelegenheid het liefst in de nabijheid van een bedrijfsterrein, waar plaats is voor diverse evenementen. Waar niet alleen wij, maar ook de trekkertrek en festiviteiten kunnen worden gehouden."

Mac Magneet heeft op korte termijn andere zaken aan het hoofd. "Op 29 april gaan we er een ouderwets crossfeest van maken. Met inmiddels een groot aantal deelnemers en hopelijk ook veel toeschouwers, die voor het laatst van harte welkom zijn aan het prachtige terrein aan de Burggraaf."

Theo Sprong

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden