• Het Nederlandse korfbalteam.
• Het Nederlandse korfbalteam.

Nederlands Korfbalteam te gast in Vianen en Lexmond

Sportt 641 keer gelezen

VIANEN/LEXMOND – Op 9 en 10 mei is het Nederlands Korfbalteam twee dagen te gast in Vianen en Lexmond voor de This is Korfball Oranjetour.

Afgelopen week kregen VIKO en LKV Het Bosch bericht van het KNKV dat hun gezamenlijke bid een winnend bid bleek te zijn. Dinsdag 9 mei speelt Oranje een demo-wedstrijd in sporthal Helsdingen en woensdag 10 mei zijn er diverse demo's en clinics.

Het doel van de This is Korfbal Oranjetour is de sterk vernieuwde korfbalsport onder de aandacht te brengen in de regio. Door nieuwe spelregels, materialen en veldafmetingen is de sport met haar tijd mee gegaan. De publieke belangstelling is toegenomen en sinds vorig wordt de NK-finale in de Ziggo Dome gespeeld. De spelers van Oranje hebben de A-status van NOC*NSF gekregen en kunnen fulltime met hun sport bezig zijn en dat geeft ook ruimte voor extra wedstrijden en clinics. Op 9 en 10 mei is Oranje dus in Vianen en Lexmond te bewonderen.

Programma
Op dinsdag 9 mei wordt Oranje ontvangen bij Huis Het Bosch in Lexmond voor een buffet. Aansluitend is er in sporthal Helsdingen een trainersclinic voor de trainers en coaches van beide verenigingen. Om 20.00 uur speelt Oranje een officiële wedstrijd.

Woensdag 10 mei gaat de selectie met een grote spelersbus langs diverse scholen voor korte demo's. 's Middags zijn er op de korfbalvelden van Viko en Het Bosch diverse clinics. Ook vindt er een kids persconferentie plaats. Voor de kinderen een leuke voorbereiding op het schoolkorfbal wat in de aansluitende weken plaats vindt.

Bij de organisatie wordt samengewerkt met de sportconsulenten van Zederik in Beweging en Sportservice Midden Nederland.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De actiegroep Gaaf Slingeland hing in Molenlanden posters op en plaatste ook spandoeken.
CDA-motie van treurnis over traject windturbines Molenlanden krijgt geen steun: 'Nu niet het moment om in grijpen' Nieuws 9 uur geleden
• Beeld van het zware verkeer op het smalle Sluis in Groot-Ammers.
Wethouder Molenlanden in gesprek met politie en OM over flitspalen: 'Maar heb er geen hoge verwachtingen van' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Klachten parkeeroverlast Kinderdijk behoren nog niet tot het verleden: 'Maar we willen ze tot een minimum beperken' Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden