Afbeelding

Jeroen Schakel bereikt top 3 van De Kroonschijf

Sport 109 keer gelezen

BRANDWIJK • In de veertiende ronde van de onderlinge competitie van damvereniging De Kroonschijf uit Brandwijk heeft Arie van Genderen zijn voorsprong in het algemeen klassement weten te behouden.

Zijn remise tegen Dirk Kwakernaak was voldoende, omdat zijn grootste concurrent Harm Jan van Rees ook niet verder kwam dan remise; tegen Mari Dame. De grootste winnaar van de avond was regerend kampioen Jeroen Schakel, die door zijn ietwat gelukkige winst op Cees Kentie de top 3 bereikt heeft.

Schakel speelde tegen Kentie een degelijke wedstrijd, waarbij door beide partijen onnodige risico's werden vermeden. In het eindspel leek Schakel het voordeel te hebben, maar dit leek onvoldoende voor de winst. Toch ging de winst naar Schakel omdat Kentie een fataal offer over het hoofd zag.

De wedstrijd van de avond kwam op naam te staan van Gerjan de Vries en Arjan Kwakernaak. Beide spelers gingen voor de winst, met een strategische strijd als resultaat. De Vries wist het middenveld te bezetten en aasde op een doorbraak door het midden. Kwakernaak kon de doorbraak tenauwernood tegen houden en probeerde vervolgens op zijn beurt op de rechtervleugel een doorbraak te forceren. Op het moment dat beide spelers dreigden door te breken naar dam besloten de spelers wegens tijdgebrek de punten te delen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden