Heren 1 Klipperstars onderuit in eigen huis

Sport 119 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Het eerste herenteam van basketbalvereniging Klipperstars uit Nieuw-Lekkerland heeft zaterdag een 65-75 thuisnederlaag geleden tegen Cady uit Capelle aan de IJssel.

Er was vooraf weinig informatie over deze tegenstander beschikbaar, omdat het de eerste keer was dat beide teams elkaar ontmoette. Toen beide teams aan de warming up begonnen was duidelijk zichtbaar dat Cady over veel fysieke kracht beschikte. Heren 1 daarin tegen had maar liefst vijf jeugdspelers voor deze wedstrijd geselecteerd. Zoals al enige tijd had Klipperstars nog steeds last van de vele blessures in de selectie.

Matige start
De eerste periode begon aan beide kanten matig. Klipperstars moest even zijn draai vinden mede doordat er ook drie jeugdspelers in de basis vijf begonnen. Cady had het vooral moeilijk met zichzelf en oogde met regelmaat gefrustreerd. Er waren op dat moment al zo'n 8 minuten gespeeld toen de wedstrijd eindelijk op gang kwam. Met 5 punten op rij wist Klipperstars het kwart winnend af te sluiten 14-11

De tweede periode begon nog met een score voor de Lekkerlanders maar daarna was het even alleen maar Cady. Het uitspelende team scoorde 10 punten op rij en pakte daarmee het initiatief in de wedstrijd. Door die run van 10 punten kwam Cady op een voorsprong van 8 punten en daar gingen beide teams ook mee rusten.

Heft in handen
Aan het begin van het derde kwart nam Klipperstars weer het heft in handen en nam onder leiding van de jeugdspelers een brutale voorsprong. De frustratie was weer zichtbaar bij Cady maar lieten zichzelf niet van de wijs brengen en bleven bij in het kwart. 47-46 aan het einde van het derde kwart.

De vierde periode begon de lekkerlandse formatie wederom sterk. Het leek er zeker de eerste minuten op dat Klipperstars de pot binnen zou gaan slepen. De eerste 4 minuten kwam Cady maar tot 1 score en Klipperstars tot 4 scores. Dit resulteerde in een voorsprong van 7 punten. Echter met nog 5 minuten kantelde de wedstrijd totaal om,]. Waar Klipperstars bijna de genadeklap gaf, was het juist Cady dat zich ineens wist te herstellen. Er werd een run gemaakt van maar liefst 27 punten tegenover maar 10 van Klipperstars! Dit resulteerde in een 65-75 nederlaag voor de Lekkerlanders.

Zoals al vaker dit seizoen was het vooral de eindfase waarin de tekortkomingen werden blootgesteld. Volgende week staat de wedstrijd om 12.15 uur bij Westland Stars op het programma.