Afbeelding

Pijnlijk derbyverlies VC WIK

Sport 486 keer gelezen

REGIO • De thuiswedstrijd leverde nog een verrassende 4-0 overwinning op, maar in de return nam Sliedrecht Sport 2 zaterdag ondubbelzinnig revanche. Ditmaal was het VC WIK dat met 4-0 over de knie werd gelegd.

Eerstedivisionist VC WIK liep tegen de nummer 3 vanaf het begin achter de feiten aan. De pass was matig, het rallyspel slordig. Hierdoor konden de Groot-Ammerse volleyballers geen vuist maken. Toch werd het aan het einde van de eerste set nog akelig spannend: 26-24.

In de volgende drie sets was het eigenlijk van hetzelfde laken een pak. VC WIK startte steeds zwak, gaf een marge van een punt of zes weg, kwam terug, maar was niet koelbloedig genoeg. En dus bleven de punten in Sliedrecht: 25-22, 25-23 en 25-23.

Offday
De vrouwenhoofdmacht van VC WIK had een offday in Haarlem. In een koude sporthal werd weliswaar met 2-3 gewonnen van laagvlieger Spaarnestad 2, maar het spel was bepaald niet om over naar huis te schrijven. "Niks lukte", oordeelde coach Remco Reitsma. Dankzij veel wisselen ging er toch nog drie punten mee naar Groot-Ammers: 23-25, 25-21, 25-20, 22-25 en 10-15.

De achterstand op koploper VollinGo groeide door de krappe winst tot zeven punten. Wel heeft WIK een wedstrijd minder gespeeld. Positief was overigens de rentree van Martine de Graaf na langdurig blessureleed.

Volley Meerkerk'95
De jonge runner-up Peelpush 2 was een maatje te groot voor Volley Meerkerk'95, waar Christina Oskam (dames 2) in de basis startte. De geelzwarten wisten zich geen raad met de Limburgse servicedruk: 15-25 en 21-25. In de derde set waren de rollen echter omgedraaid. Linde de With maakte met een lange serviceserie het verschil en Renate Ouderkerk liet zich aan het net gelden met harde omloopballen: 25-16. Meer zat er niet in voor Volley Meerkerk, dat Peelpush in deel vier een flink tandje bij zag schakelen (13-25).

De Meerkerkse mannenploeg was een maatje te groot voor hekkensluiter VC WIK 5. Volley Meerkerk liet er met 25-21, 25-13, 25-7 en 25-19 bepaald geen gras over groeien.

Vedo'70
De Vedo'70-vrouwen zijn het de laatste weken een beetje kwijt. Ook van rodelantaarndrager WHV 2 werd verloren (2-3). Het verlies in de spannende eerste set (23-25) werd in deel twee dankzij een scherpe servicebeurt van Dieke Roos recht gezet (25-18).

De thuisclub, zesde op de ranglijst, kwam via 25-20 op voorsprong, maar de opponent uit Asperen dwong een beslissende vijfde set af (24-26). Hierin gaf Vedo'70 niet thuis. WHV was niet beter, wel slimmer: 11-15.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 9 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden